Stairmaster vs tredemølle (cardio og fett tap sammenlignet) (2024)

Når det gjelder å lage den drømmekroppen, er det en oppgave du må påta meg som slår frykt inn i hjertet av selv de mest erfarne idrettsutøverne ... cardio.

I denne artikkelen head-to-head vil vi sammenligne to avmest populære og mest brutale kondisjonsmaskiner, tredemølle og trappemester.Disse to maskinene krever en kraftig toll i energi og svette og er begge gode valg i enhver treningsplan, men de fungerer på grunnleggende forskjellige måter.

Å finne ut hvilken maskin som er bedre for dine mål, vil tillate deg å utnytte det du liker og er i stand til mens du unngår maskiner du ikke er egnet til.

  • Stairmaster vs tredemølle: dybdesammenligning
    • 1. Kardio -trening
    • 2. Kalorier brent
    • 3. Effektnivå (for skader/leddsmerter)
    • 4. HIIT (høyintensiv intervalltrening)
    • 6. Kroppsbygging
    • 7. Toning av ben og ringer
    • 8. Brennende magefett
    • 9. Kostnad
    • 10. For løpere
  • Konklusjon

Stairmaster og tredemølle - det gode og dårlige

Stairmaster -proffer

  • Utrolig tøff, men effektiv kondisjonstrening.
  • Stort utvalg av intensitetsprogrammer for både HIIT og jevn tilstand.
  • Styrker bentettheten.
  • Godt muskelbyggende potensial.

Stairmaster Cons

  • Vanskelig å bruke med det første.
  • Ingen stimulering av overkroppen.
  • Én størrelse passer alle trinn.

Tredemølle proffer

  • Enklere på ledd enn å løpe utenfor.
  • De har sikkerhetsavstengningsfunksjoner.
  • Varierte treningsplaner og programmer.

Tredemølle ulemper

  • Legger press på skjøtene og korsryggen.
  • Multitaskingalternativer er mer begrenset.
  • Lettere å savne fotfestet og forårsake en skade.

Stairmaster Vs Treadmill (Cardio & Fat Loss Compared) (1)

Stairmaster vs tredemølle: dybdesammenligning

1. Kardio -trening

Det første vi skal se på er hvilken maskin som vil gi deg en bedre generell kondisjonstrening.Dette er evnen til å få hjertet til å pumpe og ditt kardiovaskulære system som utøver seg selv.Slik vokser du i treningsnivå.

Stairmasteren er en utmerketStykke kardioutstyr, men vi har funnet ut at det fungerer best i kortere, høye intensitetsutbrudd.Det er veldig vanskelig å miste deg selv i treningen din på samme måte som du gjør på tredemølle.

På en tredemølle driver du med en prosess som kroppen din lærte å automatisere for lenge siden.Dette betyr at kroppen din ikke trenger å tenke på hva den gjør.Av denne grunn er dettredemølle er kanskje den beste kondisjonsmaskinenPå planeten for de som har et base av kondisjon.Det er bare noen få maskiner som er like enkle å bruke en time på som tredemølle.

Vinner: Tredemølle

2. Kalorier brent

Når det gjelder rå kalorier, er tredemøllen en av de mest potente maskinene du kan bruke.Hvis du kan opprettholde intensiteten, er det mulig å forbrenne opptil 700 kalorier i timen på tredemølle.

Til sammenligning vil trappemesteren bare forbrenne 400. Det er imidlertid ikke så enkelt som det, ettersom energinivået som trengs for å brenne 700 kalorier på en tredemølle er mer enn de fleste vil kunne håndtere.

Faktisk, for de fleste mennesker, er Cardio fullført i mye kortere utbrudd på rundt 20-30 minutter.For disse treningsøktene vil Stairmaster være et bedre verktøy.Det er mer en HIIT -kardiemaskin som betyr at den har mer potensiale i kortere utbrudd.

Hvis du er ganske i form og har en anstendig mengde løpsopplevelse, vil tredemøllen tilby det ultimate nivået av kaloriforbrenning, men for de fleste av oss, holde deg til trappemesteren.Tenk på en manuell tredemølle for å virkelig forbrenne kalorier raskt.

Vinner: Stairmaster

3. Effektnivå (for skader/leddsmerter)

Dessverre, når vi blir eldre, begynner leddene og skadene våre å ta igjen oss.Dette gjør det vanskeligere for oss å følge med på våre yngre kolleger.Som en erfaren treningsstudiobruker, er den beste måten å motvirke dette å være smartere med beslu*tningene våre.

En av de verste typene cardio for leddene og skadene dine kjører.Den verste formen er ute på veien da virkningen irriterer ting.Tredemøllen er bedre enn å løpe på veien, men den plasserer fremdeles en enorm mengde belastning på hoftene, knærne, anklene og skinnene.

Av denne grunn fraråder vi å bruke tredemølle i lange perioder hvis du har skader eller leddsmerter.Det er noen gode modeller for personer med kneproblemer, og vi harutforsket de her.

Stairmasteren er hard på knærne, men du har et mye høyere kontrollnivå over treningen din, og du skal kunne skreddersy programmet på en effektiv måte som ikke forårsaker ubehag eller smerte.Å gjøre andre øvelser er en annen flott måte å hjelpe knærne på.

Ved å skru opp gradienten og vanskeligheten, men holde hastigheten lav, kan du unngå de repeterende bevegelsene som skader leddene i underkroppen.Du har også rekkverkene å holde på, noe som lar deg forsørge deg selv bedre.

Vinner: Stairmaster

4. HIIT (høyintensiv intervalltrening)

Intervalltrening med høy intensitet, eller HIIT for kort, har blitt massivt populær de siste årene.Å fokusere på korte 15-20 minutters økter er en mye mer passende form for cardio for den gjennomsnittlige personen med et travelt liv.

I en HIIT-økt vil du gjenta utbrudd av energi med høy intensitet med korte pauser.Dette presser deg mye hardere enn jevn kardio og vil kreve et betydelig nivå av anaerob evne.Dette skaper igjen et høyt belastningsnivå, men gir utrolige resultater.

Både tredemølle og trappemester har muligheten til å velge intervallprogrammer.Imidlertid er tredemøllen et absolutt dyr når det gjelder intervalltrening.Stairmasteren er god, men i løpet av restitusjonsperioder vil du synes det er vanskelig å hvile uten å stoppe.På tredemøllen vil du ganske enkelt redusere hastigheten og gradienten til en tur når du vil bremse.

Vinner: Tredemølle

5. Fett tap og vektkontroll

Hvis målene dine er mer på linje med kroppssammensetning og fett tap i stedet for ren kardiovaskulær evne, må du vurdere hvilken maskin som passer bedre for deg individuelt.

En langsiktig kroppsskulpturplan vil kreve flere perioder med cardio gjennom året.Dette betyr at du bør velge maskinen du mest sannsynlig holder deg til å bruke.Mens tredemøllen er den bedre maskinen på papir for vekttap og fettforbrenning, spiller det ingen rolle om du hater å løpe eller har felles problemer.

Begge maskinene vil tillate deg å få tak i den drømmekroppen, så regner ut hvilken du foretrekker å bruke, og du vil gjøre det mye bedre på lang sikt.

Vinner:Velg din favorittmaskin.

Stairmaster Vs Treadmill (Cardio & Fat Loss Compared) (2)

Anbefaling|Vår fettbrenner nr. 1

Stairmaster Vs Treadmill (Cardio & Fat Loss Compared) (3)

Ingredienser

5.0

Effektivitet

5.0

Pris

5.0

Total poengsum

5.0

6. Kroppsbygging

Hvis du ønsker å innlemme litt kardio i dinkroppsbyggingsrutine, vil du vurdere målene dine.

Under et kutt kan du bestemme deg for å bruke tredemøltens rene kaloriforbrenningspotensial.Dette vil tillate deg å bringe de totale daglige utgiftene til energi (TDEE) ned.Dette vil tillate deg å kontrollere kaloriunderskuddet ditt uten å ofre så mye mat.

Hvis du vil holde cardio oppe under en bulk, vil du ha det bedre å bruke trappemesteren på grunn av dens doble evne til å forbrenne kalorier, mens du fremdeles gir deg en massebyggende bentrening.Du vil kunne trene din kardiovaskulære evne og få en flott benpumpe, alt mens du holder kaloriutgiftene nede.Når du spiser for å få størrelse, fungerer dette mye bedre enn tredemøllen.

Vinner for kutting: tredemølle
Vinner for bulking: Stairmaster

7. Toning av ben og ringer

Hvis hovedmålet ditt i treningsstudioet er å bygge opp rumpa og bena slik at de ser mer tonet og skulpturert ut, må du sørge for at du balanserer cardio med en god massebyggende trening for beina.

For dette vil du ha det bedre å bruke Stairmaster som den progressive overbelastningen på firene og glutene dine vil tillate deg å slippe fett og fylle bena med muskler raskere.

Vinner: Stairmaster

8. Brennende magefett

Dessverre er det ingen måte å gjøre stedsspesifikk fettforbrenning.Det betyr at ingen mengder sit-ups vil få deg til å miste fett fra magen raskere enn noen annen form for trening.Kroppen din mister fett fra flere steder på en gang.

Dette inkluderer fettet som omgir viktige organer.Mange treningsgjengere blir stresset når de ser ut til å stoppe med vekttapet, men dette er naturlig;Noen ganger endrer vi oss ikke visuelt, men kroppene våre fjerner overflødig fett.

Dette betyr at den beste maskinen for forbrenning av magefett vil være den som lar deg gjøre innsatsen konsekvent.Hvis du er overvektig, kan du finne å bruke Stairmaster spesielt vanskelig til å begynne med.Du kan synes at tredemøllen er for hard på leddene dine.

Finn maskinen du komfortabelt gjør 10 minutter på, og jobber deretter med å øke den tiden gjennom treningsprogrammet ditt.Etter hvert bør du se på å gjøre tre perioder med 20-30 minutters cardio i uken.

Vinner: Velg din favorittmaskin.

9. Kostnad

Hvis du leter etter en maskin til treningsstudioet ditt, vil kostnadene være en viktig faktor.Når det gjelder bruktutstyr,tredemøller er generelt rimeligere, men du må være på vakt mot modeller av lav kvalitet.Disse modellene har ikke samme beskyttelsesnivå for leddene dine.

Stairmasters er litt dyrere brukt, men de er mer konsistente med kvaliteten, da de ikke krever samme demping for leddene dine.

Hvis du kjøper helt nytt, vil du kunne finne en tredemølle med mellomgrad med mye demping og noen gode programmer for rundt samme pris som en god trappemester, så vi anbefaler deg å velge maskinen du liker mest ogKjøp som høy kvalitetsom mulig.

10. For løpere

Hvis du er en løper og leter etter en maskin som vil forbedre din evne på banen eller veien, bør du vurdere å få en god tredemølle.

Den viktigste fordelen med entredemølle for løpereer at du kan redusere tiden du bruker på å løpe med høy innvirkning.For løpere som begynner å ha problemer med leddene eller som lider av en skade, er dette en flott måte å komme tilbake i spillet.

Stairmasteren er også et godt valg, spesielt for baneløpere og kortdistanseløpere som ønsker å forbedre kraften.Når trappemesteren bygger muskler så vel som cardio, er det et utmerket supplement til enhver atletisk rutine.

Vinner: Tredemølle

Stairmaster Vs Treadmill (Cardio & Fat Loss Compared) (4)

Vanlig trappemester eller vanlige spørsmål om tredemølle

Stairmaster vs. Incline tredemølle;som er bedre?

Stairmasteren vil være bedre for høye påvirkninger HIIT-treningsøkter på 20 minutter eller mindre.For lang stabil kardio vil det å jobbe med tredemøllen på en skråning gi utmerkede resultater.

Hva er et trappetrekk ergometer?

Et ergometer er ganske enkelt en kondisjonsmaskin med muligheten til å måle vitalene dine under en treningsøkt.Dette vil tillate deg å spore bevegelsene dine og fremgangen din.En trapp tredemølle er en blanding mellom en tredemølle og en trappemester.

Trappedreadmølle ergometer vs. Stairmaster;som er bedre?

Trappedreadmøller er fantastiske utstyrsstykker, men de er ekstremt dyre og vil være overkill for de fleste treningsstudiobrukere.De er kompliserte å bruke og krever sterke ledd og et høyt nivå av kardio.Vi råder folk flest til å holde seg til trappemesteren eller tredemøllen.

Konklusjon

Som du ser har begge maskinene sine fordeler og ulemper.Den endelige avgjørelsen kommer til å avhenge helt av din egen situasjon.

Stairmasteren er en flott muskelbyggende maskin med høy intensitet som kompletterer bulking-perioder og begge delerStyrke og krafttrening.

For rent kaloriforbrenningspotensial og løpstrening er tredemøllen uten sidestykke.

Hvis du har skader og leddproblemer i knærne, anklene eller hoftene, kan tredemøllen være litt for høy innvirkning for deg.Stairmasteren gir mulighet for et mye mildere trening når det gjelder innvirkning.

Hvis du vil ha en mye mer dyptgående samtale på dette hodehodet, er det en utmerket Reddit-tråd somDu kan lese her.

Stairmaster vs tredemølle (cardio og fett tap sammenlignet) (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Corie Satterfield

Last Updated:

Views: 5802

Rating: 4.1 / 5 (42 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Corie Satterfield

Birthday: 1992-08-19

Address: 850 Benjamin Bridge, Dickinsonchester, CO 68572-0542

Phone: +26813599986666

Job: Sales Manager

Hobby: Table tennis, Soapmaking, Flower arranging, amateur radio, Rock climbing, scrapbook, Horseback riding

Introduction: My name is Corie Satterfield, I am a fancy, perfect, spotless, quaint, fantastic, funny, lucky person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.