Permanentní makeup obočí – České Budějovice (2024)

Permanentní makeup obočí – České Budějovice (1)

Microblading obočí

Microblading je metoda permanentního make-upu. Vláskový vzhled obočí je vykreslován malou čepelkou tvořenou několika jemnými hroty. Výsledkem je přirozené obočí. Od klasické metody permanentního make-upu se liší použitím ručního pera, do kterého jsou vkládány čepelky.

Ukázka obočí před a po mém permanentním make-upu:

Permanentní makeup obočí – České Budějovice (2)Permanentní makeup obočí – České Budějovice (3)

Doporučená péče po zákroku

DNES: vden zákroku cca 5krát do spánku (vytřete na vlhko, utřete do sucha, krém)

DRUHÝ AŽ SEDMÝ DEN: Ráno a večer obočí zlehka na vlhko vytřít /od původního nánosu), nechat minutu dýchat, aby uschlo a potom aplikovat tenkou vrstvu krému. Krém aplikujeme celkově 4krát denně – ráno, vpoledne, odpoledne a večer před spánkem.

Bezprostředně po zákroku budete mít ranku natřenou vrstvou krému, který se po 30 minutách od ukončení zákroku setře vlhkým a následně suchým vatovým tampónkem. Opětovně aplikujeme tenkou vrstvu krému. Rána po každém utření musí být hladká, čistá a suchá. Na vatičce po utření zůstává nažloutlý nebo nahnědlý sekret. Jde o výměšek lymfatického systému, zbytky krému a pigmentu. Nesprávné výtěry by způsobily kumulování výměšku lymfy, ze kterého by se za nedlouho vytvořil hrubý strup. Spolu se strupem by vprocesu hojení vypadal pigment.

Permanentní makeup obočí – České Budějovice (4)
Permanentní makeup obočí – České Budějovice (5)
Permanentní makeup obočí – České Budějovice (6)
Permanentní makeup obočí – České Budějovice (7)
Permanentní makeup obočí – České Budějovice (8)
Permanentní makeup obočí – České Budějovice (9)
Permanentní makeup obočí – České Budějovice (10)
Permanentní makeup obočí – České Budějovice (11)
Permanentní makeup obočí – České Budějovice (12)

Vden zákroku:

V1,5 – 2 hodinových intervalech (cca 5krát do spánku) si důkladně otřete obě obočí ve všech směrech vlhkým tampónkem (odstátá voda).

Rány po výtěrech musí zůstat hladké na dotyk, čisté na pohled a bez nánosů lymfy vjednotlivých chloupkách. Potom utřete obočí suchým tampónkem, abyste odstranili nadbytečnou vlhkost. Natřete tenoučkou vrstvou krému.

UPOZORNĚNÍ: Po dobu výtěrů můžete pociťovat štípání, pálení a píchání, vzhledem ktomu, že jde o čerstvou ránu, i když jen povrchovou. Je třeba vydržet! J

Proces kompletně opakujte jen dnes – vden zákroku vnásledujících dnech: (vytřete na vlhko, utřete do sucha, krém)

Od druhého do sedmého dne:

Ráno a večer obočí zlehka na vlhko vytřete (od původního nánosu), nechte minutu dýchat, aby oschlo a potom aplikujte tenkou vrstvu krému.

Citlivější pokožky totiž mívají i přes důkladné vytření, které jste absolvovali vden zákroku, ráno opět nakumulované zbytky lymfy.

Množství krému je určené cca na 8-10 dní, aplikovat se doporučuje tenkou vrstvu, a to: ráno, vpoledne, odpoledne a před spaním. Při pocitu suché pokožky a při pocitu pnutí. Základní pravidlo je, že se obočí nesmí ani přesušit, ani udusit vmnožství krému.

Pokud si nejste jistá, či je aplikované množství krému dostatečné, po natření na obočí počkejte minutu až dvě, dokud krém nedostane tělesnou teplotu a přejeďte po něm suchým prstem. Pokud by bylo přemaštěné, suchý prst stáhne zbytek krému. Pokud by se vám zdálo vten moment suché, ještě trošičku nakrémujte.

Přibližně 6. den se Vám zobočí začnou uvolňovat malé šupinky (hadí kůže) skresbou chloupku. Je důležité, aby na pokožce zůstávala kresba. Na její intenzitě vtéto době nezáleží, jelikož bude obočí celkově regenerovat 28 dní. Po tuto dobu 28 dní – tolik trvá regenerace buňky ve vrstvě, do které se zasahuje, může obočí procházet různými stádii. Pigment může přibližně v10tý den jemně zmatnět, za pár dní vystoupí. Důležitý je zůstatek vdobě korekce a po jejím zahojení.

Týden po zákroku bude obočí výrazně tmavší – nakolik se vytvoří tenoučká vrstva ploché krusty – ale vždy je vjednotlivých chloupkách, nikdy ne jako celoplošná krusta.

Intenzita a kontrast po vyloupání ustoupí. Obočí bude po zahojení o 10 – 15% tenčí (i koleno má větší čerstvou ránu než potom ji*zvu). Obočí může vprocesu hojení mírně svrbět (neškrábat samozřejmě). U citlivých typů pokožky může být těsně po zákroku viditelné mírné opuchnutí a začervenání, ten by ale měl do druhého dne ustoupit.

Doporučení na nejbližších 8 dní:

  • Vyhýbejte se jakékoliv kosmetice voblasti obočí (můžete e nalíčit, použít make-up, pudr – jak jste běžně zvyklá, ale svýjimkou obočí a 2 cm okolo něj. Vžádném případě nepřetírejte obočí pudrem, make-upem, ani tyto produkty nenanášejte do bezprostřední blízkosti obočí).
  • Vlasy si myjte vpředklonu, ráno si umyjte vodou oči a tvář – svýjimkou obočí.
  • Vyhýbejte se soláriu, sauně, bazénům, nadměrné vlhkosti (např. pára vuzavřeném sprchové, koutě a kreslení na orosené sklo), nadměrným teplotám (rozpálené auto vlétě, doporučuje se nejprve vyvětrat do kříže auto od největšího horka, až potom si sednout a pustit klimatizaci. Sednout do rozpáleného auta a čekat, než začne chladit klimatizace, je nedostatečné.
  • Vyhýbejte se slunci a opalování (v žádném případě nefunguje hlava ve stínu a tělo na sluníčku).
  • Vyhýbejte se cvičení, kvůli zvýšené metabolické výměně a pocení.

Vpřípadě jakýchkoliv nejasností, nebo dotazů mne neváhejte kontaktovat.

Děkuji Vám

Permanentní makeup obočí – České Budějovice (13)
Permanentní makeup obočí – České Budějovice (14)
Permanentní makeup obočí – České Budějovice (15)
Permanentní makeup obočí – České Budějovice (16)
Permanentní makeup obočí – České Budějovice (17)
Permanentní makeup obočí – České Budějovice (18)
Permanentní makeup obočí – České Budějovice (19)
Permanentní makeup obočí – České Budějovice (20)
Permanentní makeup obočí – České Budějovice (21)

Pudrové obočí

Ukázka obočí před a po:

Permanentní makeup obočí – České Budějovice (22)Permanentní makeup obočí – České Budějovice (23)

Pudrové obočí ─ doporučená péče

Po zákroku odchází klientka s ošetřeným obočím. Poté je potřeba obočí mazat každý den ( nejlépe 1-2 krát ), ale u všech permanentů platí, čím méně, tím více. Mazat klientka musí, ale opravdu velmi malým množstvím a vždy vatovou tyčinkou. Nikdy prsty, protože je to rána, do které si nešetrným zacházením může snadno něco zanést.

O obočí ( jako o ostatní permanenty ) je potřeba se starat cca 7-10 dní. Během této doby na obočí kromě doporučené vazelíny nebo mastičky nesmí nic jiného přijít. Klientka musí být opatrná při mytí vlasů a obličeje, aby na obočí nepřišla ani voda. Samozřejmě může používat krémy a líčit se, dle zvyku, ale vždy je potřeba vynechat oblast obočí. Během této doby se obočí vyloupe a potom může působit velmi světle. Další 3 týdny barva pracuje v kůži a ustálí se na určité intenzitě. Výsledek první aplikace tedy klientka vidí až přibližně za 4 týdny.

Po aplikaci se týden nedoporučuje sportovat ( kvůli pocení ) a rovněž je nutné vynechat bazén, saunu a solárium. V létě je potřeba čerstvý permanent chránit před přímým sluncem. To ale neznamená, že v létě se permanentní make up nedělá. Na světě existuje mnoho zemí, kde je léto celý rok a permanent tam samozřejmě aplikují. Je ale potřeba počítat s omezením, a proto si aplikaci neplánujte bezprostředně před dovolenou u moře nebo na horách nebo před wellnesspobytem.

Permanentní makeup obočí – České Budějovice (2024)

FAQs

Kolik stojí permanentní make up obočí? ›

Kolik stojí microblading či pudrové obočí? Jednotná cena za toto ošetření je 3 500 Kč. Korekce do 2 měsíců od ošetření je pak za 1 000 Kč.

Jak dlouho vydrží permanentní make up obočí? ›

To znamená, že to pro tělo sice není přílišná zátěž, ale také se barva postupně vstřebá. Je tedy potřeba ho průběžně obnovovat. Vytetované obočí vydrží průměrně dva roky, pak se začíná vytrácet. Trvanlivost závisí na individuálním typu pleti a někdy se z permanentního obočí ženy radují i pět let.

Kdy jít na tetování obočí? ›

Během 10 dnů před tetováním pudrové obočí si nikdy obočí nebarvěte a také nevytrhávejte. Váš kosmetický specialista tak bude mít možnost pro Vás zvolit nejvhodnější tvar a barvu obočí, protože bude vaše obočí zřetelně vidět v jeho přirozené podobě.

Co Nedelat před Permanentnim make upem? ›

Den před aplikací pudrového obočí se vyhněte kofeinu a alkoholu. Alespoň 14 dní před zákrokem se vyhýbejte opalování včetně solária. Minimálně měsíc před zákrokem nechoďte na výplně rtů. Alespoň měsíc před zákrokem nepodstupujte chemický peeling, laserové ošetření, AHA peeling nebo aplikaci botoxu.

Jak dlouho vydrží lifting obočí? ›

Jak dlouho vydrží výsledky liftingu obočí? Úprava obočí může obvykle trvat pět až deset let, ale výsledky se budou lišit v závislosti na tom, jak pečujete o svou pleť, na druhu životního stylu, který vedete a na vašich jedinečných genetických faktorech.

Co Nedelat po tetovani Oboci? ›

Po dobu hojení obočí ani rty ničím nezvýrazňujte ani nemalujte a neaplikujte make-up do bezprostřední blízkosti. Po dobu 14 dnů nenavštěvujte bazén, solária, ani saunu. U rtů otok splaskne určitě do 48 hodin, může se objevit i nějaký hematom.

Jak dlouho trvá než doroste obočí? ›

Jak dlouho dorůstá obočí? Odpověď na tuto otázku je individuální. Záleží především na příčině ztráty obočí. Obecně můžeme říct, že dorůstání obočí trvá od čtyř do osmi týdnů, ačkoliv skutečný cyklus růstu obočí obvykle trvá tři až šest měsíců.

Jak dlouho se hojí obočí? ›

Kůže se hojí v první etapě cca 5–7 dní. Barva v kůži zarůstá několik dní, čili je po tu dobu výraznější než barva konečná, po odhojení stroupků bude kůže o dost světlejší. Celkově se ustálí až po 4 týdnech, kdy je vhodné se objednat na korekci. Celkově bude obočí světlejší cca o 50 %.

Jak moc bolí tetování obočí? ›

Během procedury pudrového obočí se používá tetovací přístroj s velmi tenkou jehlou, díky které nedochází k poškození kůže jako při běžném tetování. Proces PMU je velmi jemná a neinvazivní procedura. I když to možná zní bolestivě, tak opak je pravdou.

Co nedělat po tetování? ›

Na čerstvé tetování dostanete fólii, kterou si po 2-6 hodinách můžete sundat. Místo pak zlehka omyjte a důkladně vysušte. Na vzduchu si tetování samo vytváří ochrannou vrstvu a tělo započne proces hojení. Následujících 30 dní se vyhněte bazénům, sauně, soláriu, UV záření a namáhání pokožky.

Kdy zmizi permanentni makeup? ›

Přestože má v názvu permanentní, ve skutečnosti je to tetování dočasné. Permanentní makeup obvykle vydrží 2 - 3 roky, pak se výraznost pigmentu pomalu mění. Obvykle v horizontu 3 až 5 roků úplně vymizí.

Jak probíhá permanentní make-up obočí? ›

Permanentní makeup obočí je metoda tetování obočí, při které se zatetuje speciální pigment do kůže, přesněji do svrchní vrstvy škáry a to do hloubky asi 0,3 až 0,5 mm. Obočí tak na dlouhou dobu získá výraznější barvu a dokonalý tvar.

Proč se nesmí pít káva před tetováním? ›

Den před vaším tetováním je nutné se vyhnout alkoholu, nápojům obsahujícím kofein (jako je káva nebo energetické nápoje) a omamným látkám. Tyto faktory ovlivňují způsob, jakým tělo přijímá pigment a jak bude výsledné tetování vypadat.

Kolik stojí permanentní make-up? ›

Jeho průměrná cena se pohybuje okolo 5500 Kč cena je včetně korekce. I zde je ale výsledná částka velmi ovlivněna kvalitou dané služby a místem jejího poskytování.

Co je to pudrové obočí? ›

Pudrové obočí, známé též jako Powder Brows či Ombré obočí, je revoluční technikou permanentního make upu, která kombinuje moderní trendy s tradičním uměním pro vytvoření dokonale tvarovaného obočí. Tato metoda dodá vašemu obočí hloubku a dimenzi, aniž by vypadalo přebarveně nebo nepřirozeně.

Kolik stojí udělat obočí? ›

Úprava obočí pinzetou nebo teplým voskem. Cena je stanovena dle délky času potřebného na úpravu obočí.

Kolik stojí permanentni řasy? ›

Za kolik pořídíte nové řasy? Záleží na kraji, metodě i na konkrétním salonu. První aplikace permanentních řas se pohybuje v rozmezí od 1 000 do 2 500 Kč, každé další doplnění pak od 300 do 600 Kč.

Jak si udělat hezký obočí? ›

Náš tip: Nejlepší je použít tužku s ostrou špičkou a jednotlivé chybějící chloupky domalovat. Dokonalého vzhledu přirozeného obočí pak docílíte rozetřením linií na vnitřní straně obočí do ztracena. Pokud nechcete pracovat s tužkou, sáhněte po pudru na obočí, který vám rovněž pomůže vykouzlit přirozený efekt.

Kolik stojí permanentni makeup rtu? ›

Permanentní makeup je umí lehce tvarově zkorigovat, přirozeně ohraničit, ale nikdy by neměl nahradit dekorativní líčení. Cena permanentního makeupu rtů se pohybuje v rozmezí 2 500 Kč – 6 500 Kč, ale může to být i více.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kareem Mueller DO

Last Updated:

Views: 5765

Rating: 4.6 / 5 (46 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kareem Mueller DO

Birthday: 1997-01-04

Address: Apt. 156 12935 Runolfsdottir Mission, Greenfort, MN 74384-6749

Phone: +16704982844747

Job: Corporate Administration Planner

Hobby: Mountain biking, Jewelry making, Stone skipping, Lacemaking, Knife making, Scrapbooking, Letterboxing

Introduction: My name is Kareem Mueller DO, I am a vivacious, super, thoughtful, excited, handsome, beautiful, combative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.