Enkel, sunn kylling- og rismåltid-oppskrift for uken (2024)

Gå til oppskrift

Denne enkle oppskriften på kylling- og rismåltid vil holde deg mett på en sunn måte hele uken. Det er så deilig, laget med kyllingbryst, brun ris, velsmakende krydder og solide grønnsaker som brokkoli og paprika. På bare én time vil du ha mer enn en ukes sunne måltider for å hjelpe deg gjennom den travle uken!

Easy Healthy Chicken and Rice Meal Prep Recipe For The Week (1)

Innholdsfortegnelse

Den beste prep -oppskriften for kylling og ris

Hvis du har en travel uke, er det ingenting som er mer praktisk enn å ha et deilig måltid klart til å spises når du trenger det. Og det er derfor måltidet er en livredder.

Nå er noen oppskrifter på kylling- og rismåltid litt blide, men denne ukens kyllingmåltid er full av smak. Du vil ærlig talt ikke bli lei av å spise det hver eneste dag. Faktisk vil du se frem til det!

Min favorittdel med denne prep -oppskriften på kylling- og rismåltid er at alt du trenger å gjøre er å lage ett måltid, med ett sett med retter, og deretter dele ut måltidene for uken.Så lett.

En annen ting jeg elsker med denne kyllingmåltidet prep -oppskriften er at du enkelt kan gjøre noen få justeringer for å gjøre dette måltidet prep kylling annerledes hver gang.Jeg har tatt med en liste over forslag til hvordan du kan gjøre denne kyllingmåltiden til prep -retten nytt og deilig hver gang.

Det er bra å bytte ting opp nå og da, på den måten, vil du ha større sannsynlighet for å servere dette kyllingmåltidet hver uke, i motsetning til å spise ute.

Å ha denne måltidsforberedende lunsjen eller middagen klar til å gå vil hjelpe deg å holde deg på sporet med sunn mat på en deilig måte. Midjen og lommeboken din vil garantert takke deg!

Leter du etter flere ideer til matlaging? DetteInstant Pot makulert kylling,kyllinglår, ogkjøttdeiglag en flott base for hva du vil spise den med!

Easy Healthy Chicken and Rice Meal Prep Recipe For The Week (2)

Ingredienser

Nå kan ingredienslisten virke litt lang, men de er alle enkle, sunne ingredienser.Men føl deg fri til å tilpasse alt du ser her for å passe til smaksløkene dine.

Og jeg har tatt med en fin mangfoldig liste over krydder og grønnsaker, sammen med smakfull måltid prep kylling for å holde ting interessant.

Nå, her eralt du trenger for å lage rismåltidet:

  • 2 kopper brun ris
  • 6 kopper vann (eller kyllingbuljong)
  • Salt

Alt du trengerlag den salte grønnsaksblandingen:

  • 1 rød paprika, terninger
  • 1 rødløk, terninger
  • 1 Zucchini, i terninger
  • ½ brokkolihode, i terninger
  • 1 hvitløksfedd, hakket
  • 2 ss.Oliven olje
  • 1 ss. Oregano
  • Salt og pepper

Oghva du trenger for å lage oppskriften på kyllingmåltidet:

  • 4 kyllingbryst, kuberte
  • 1 ts. Løkpulver
  • 1 ts. Hvitløkspulver
  • 1 ts. Søt paprika
  • 1 ts. Oregano
  • 1 sitron, juicet
  • 2 ss.Oliven olje
  • Salt og pepper

Ganske grunnleggende ingredienser for å lage denne sunne oppskriften, ikke sant?

Å, og bytt gjerne ut alt du vil!

Noen ganger liker jeg å bytte ut brokkolien med noenRistet brokkolini. Og andre ganger skal jeg lage detteet lavkarbo keto måltid prep ved å lagedenne blomkålrisenI stedet for brun ris!

Forresten, og hvis du har noen rester av kyllingbryst etter å ha laget denne oppskriften, anbefaler jeg på det sterkeste å bruke dem til god bruk og lage detteBuffalo Chicken Soupmed dem!

Easy Healthy Chicken and Rice Meal Prep Recipe For The Week (3)

Ideer om kylling- og rismåltid

Så denne oppskriften er deilig som den er, men du kan endre den hvis du vil hver gang du lager den!

Her er noen ideer til forberedelse av kyllingmåltid for å bytte opp denne kylling- og risretten:

  • GjøreInstant Pot Buffalo Chickentil krydret kylling ellerBBQ kyllingi stedet for kyllingen i denne oppskriften. Eller du kan lage korianderlimekylling, appelsinkylling, honninghvitløkskylling, teriyakikylling, eller til og med bake utbenede kyllinglår.
  • Legg til andre grønnsaker som blomkål, gulrøtter, grønn løk, søt mais, grønne bønner, gul og grønn paprika eller svarte bønner.
  • Legg kyllingen, risen og grønnsakene i enlavkarbo tortilla.
  • Lage noeblomkål potetmoså gå på siden.
  • Lag basmati ris, hvit ris eller jasminris i stedet for brun ris til en måltid for en måltid.

Slik lager du denne oppskriften på kylling- og rismåltid

Denne oppskriften går fort når du begynner å lage den. Og etter at du har pisket den opp, vil du kunne lage disse tilberedningsbollene for kyllingmåltid på repeat hver uke uten å tenke på det.

Med bare et par bakeplater og en kjele til risen din, vil du bli overrasket over hvor få retter du lager ved å følge denne oppskriften. Så det blir en enkel opprydding også, uten noen reell opprydding daHele uken!

La oss nå komme inn på det og lage dette måltidet prep kylling og ris!

Easy Healthy Chicken and Rice Meal Prep Recipe For The Week (4)

Trinn 1: Forbered risen

Først må du forvarme ovnen til350 °F (180 °C).

Deretter kan du fylle en kjele med vann og et dryss salt og koke opp vannet.

Forbered nå risen i henhold til instruksjonene på pakken. Eller, hvis du vil, kan du lage blomkålris i stedet for et lavkarbomåltid.

Easy Healthy Chicken and Rice Meal Prep Recipe For The Week (5)

Trinn 2: Krydre og stek grønnsakene

Deretter vil du legge til alle grønnsakene i en stor bolle sammen med olivenolje, oregano, salt og pepper.Da kan du røre alle grønnsakene sammen til de er fullt belagt i olivenolje.

Etter det kan du overføre veggieblandingen til en stekeplate foret med pergamentpapir og bake til45 minuttertil grønnsakene er stekt.

Easy Healthy Chicken and Rice Meal Prep Recipe For The Week (6)

Trinn 3: Kok kyllingen

Nå er det på tide å koke kyllingbrystet.Først kan du tilsette det kuberte kyllingbrystet, løkpulver, hvitløkspulver, søt paprika, oregano, sitronsaft, olivenolje, salt og pepper i en bolle.Da vil du røre alt for å belegge kyllingen i marinade -ingrediensene.

Deretter kan du overføre det benfrie, skinnfrie kyllingbrystet til en stekeplate dekket med bakepapir og steke i30 minutteri ovnen eller til kyllingen er gyllenbrun og gjennomstekt. Den sunne stekte kyllingen skal ha enIntern temperatur på 165 ° F.

Easy Healthy Chicken and Rice Meal Prep Recipe For The Week (7)

Trinn 4: Del kyllingen og risen

Før du går videre, bør du sørge for at kyllingen, risen og grønnsakene er ferdig tilberedt.Så når de først er det, kan du dele den kokte risen, stekte grønnsakene og de saftige kyllingbrystene i 8 individuelle måltidsbeholdere.

Deretter kan du oppbevare tilberedningen av kyllingrismåltidet i kjøleskapet til du er klar til å spise tilberedningsbollene for kyllingmåltidet!

Easy Healthy Chicken and Rice Meal Prep Recipe For The Week (8)

Hvordan oppbevare kylling og ris måltid Prep

Denne kylling- og rismåltidet prep -oppskriften lager åtte porsjonerte porsjoner eller fire store porsjoner.

Og dette sier seg nok selv, men denne tilberedningen av kylling- og rismåltid lagres supergodt.

Siden måltidet prep kylling og ris allerede er i lufttette måltidsprepsbeholdere, er alt du trenger å gjøre å legge dem i kjøleskapet!

Da vil hele kyllingen måltid prep boller vare ikjøleskap i opptil 4 dager.

Hvis du vil lagre det lenger, slik at du alltid har dette deilige måltidet på hånden, kan du overføre de lufttette beholderne med kylling og ris til fryseren, hvor den vilsist i opptil 2 måneder.

Hvordan du kan varme opp kylling og ris måltid prep

Min favorittdel med denne ukens kyllingmåltidsforberedelsen er at den smaker veldig godt kald, så du trenger ikke engang å varme den opp igjen, noe som gjør den enda mer praktisk.

Men hvis du vil varme opp kyllingmiddagen, er en måte å legge den i mikrobølgeovnen i trinn på 30 sekunder til den er grundig oppvarmet.

Alternativt kan du legge kyllingen, risen og grønnsakene på komfyren og steke på middels varme i noen minutter til de er gjennomstekt.

Forresten, hvis du varmer opp frossen kylling og ris, sett den i kjøleskapet kvelden før for å tine.

Easy Healthy Chicken and Rice Meal Prep Recipe For The Week (9)

Vanlige spørsmål om denne kyllingmåltidsoppskriften

Kan jeg tilberede kylling i en uke?

Ja, du kan tilberede kylling i en uke. Kyllingen holder seg i kjøleskapet i opptil 4 dager, deretter kan du fryse ned resten av kyllingen for å spise de andre dagene i uken.

Hvor mye kylling for 1 ukers måltid prep?

Omtrent 4 kyllingbryst er den perfekte mengden for en 1 ukes måltid. Du kan ha et halvt kyllingbryst til hvert måltid, og det vil være nok til å vare hele uken.

Hvordan holder du kyllingen frisk når du prepperes?

Den beste måten å holde kyllingen frisk når du prepping er å overføre den til en lufttett beholder så snart den avkjøles etter matlaging.Da kan du lagre den i kjøleskapet eller fryseren for å holde den frisk.

Easy Healthy Chicken and Rice Meal Prep Recipe For The Week (10)

Innpakning av det

Det er slik å lage kylling- og rismåltidsprep smake deilig i bare noen få enkle trinn!

Måltid prepping og å spise sunt har alvorlig aldri vært enklere!Enten du har en travel arbeidsplan, eller du bare ikke elsker å lage så mye, er denne måltidet prep -oppskriften perfekt for deg.

Denne oppskriften er så enkel, sunn og vil hjelpe deg å holde deg på sporet med å spise bedre på en enkel måte.

Hvis du har lett etter en oppskrift på matlaging som smaker utrolig, tror jeg at du vil finne denne som den beste.

Hvis du prøvde denne oppskriften, må du huske å legge igjen en kommentar nedenfor og gi meg beskjed om hvordan den gikk!Og for flere oppskriftsideer, må du huske å sjekke ut minYouTubekanal,TikTok, ogInstagram.

Easy Healthy Chicken and Rice Meal Prep Recipe For The Week (11)

Flere sunne oppskrifter

Hvis du har lyst til å lage et sunt måltid, har jeg massevis av oppskrifter på bloggen som er superenkelt og deilig!

Prøv en av disse neste:

  • Pizza med lav kalori
  • Pannestekt laks
  • Kylling bacon ranch gryte
  • Kyllingelver og løk
  • Indrefilet av kylling og grønnsaker
  • Øye med rund biff
  • Grillede kyllinglår
  • Kylling og paprika

Skrive ut

Kylling- og rismåltid prep for uken

Easy Healthy Chicken and Rice Meal Prep Recipe For The Week (12)

Utskriftsoppskrift
5 av 7 anmeldelser

Denne enkle prep -oppskriften for kylling og ris måltid vil holde deg full på en sunn måte hele uken.Det er så deilig, laget med kyllingbryst, brun ris, salte krydder og hjertelige grønnsaker som brokkoli og paprika.På bare en time har du mer enn en ukes sunne måltider for å drive deg gjennom den travle uken!

  • Forfatter: Kostholdskokken
  • Prep tid: 10 minutter
  • Koketid: 45 minutter
  • Total tid: 55 minutter
  • Utbytte: 8 porsjoner
  • Kategori: Måltidsforberedelse
  • Metode: Stekeovn
  • Mat: Kylling og ris

Ingredienser

2 kopperBrun ris

6 kopperVann (eller kyllingbuljong)

Salt

Velsmakende grønnsaksblanding:

1Rød paprika, terninger

1Rødløk, i terninger

1Zucchini terninger

½Brokkolihode, terninger

1Hvitløksfedd, finhakket

2 ss.Oliven olje

1 ss.Oregano

Salt og pepper

Forberedelse av kyllingmåltid:

4Kyllingbryst, kuberte

1 ts. Løkpulver

1 ts.Hvitløkspulver

1 ts. Søt paprika

1 ts. Oregano

1Sitron, saftet

2 ss.Oliven olje

Bruksanvisning

  1. Forbered risen i henhold til pakkeinstruksjoner.
  2. Forvarm ovnen til 180 ºC.
  3. Kombiner alle grønnsakene i en bolle og tilsett olivenolje, oregano, salt og pepper. Rør til det er helt belagt. Ha over på en bakepapirkledd plate og stek i 45 minutter.
  4. Kombiner kylling, løkpulver, hvitløkspulver, søt paprika, oregano, sitronsaft, olivenolje, salt og pepper i en bolle og rør for å kombinere. Ha over på en bakepapirkledd plate og stek i 30 minutter, eller til kyllingen er gyllenbrun og gjennomstekt (sjekk tidene avhengig av størrelsen på kyllingbrystet).
  5. Del ris, grønnsaker og kylling i 8 individuelle containere.

Merknader

OPPBEVARING: Det lengste jeg har tilberedt kylling i kjøleskapet mitt er 4 dager. Så hvis du ikke planlegger å doble opp og spise flere beholdere på en dag, anbefaler jeg å fryse noen av beholderne. Tin dem enkelt ved å sette dem i kjøleskapet kvelden før, og om morgenen skal de være god å gå.

Ernæring

  • Serveringsstørrelse: 1 servering
  • Kalorier: 425
  • Fett: 6
  • Karbohydrater: 52
  • Fiber: 6
  • Protein: 40

Nøkkelord:Kyllingmåltid Prep for uken, kylling- og rismåltid prep, kyllingmåltid prep, kylling og risoppskrift, kylling- og rismåltid prep -oppskrift, den beste kylling og ris, kylling og risoppskrift, kylling- og risideer, hvordan lage kylling ogRismåltid prep, måltid prep -oppskrifter, måltider for måltider,

Enkel, sunn kylling- og rismåltid-oppskrift for uken (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rev. Porsche Oberbrunner

Last Updated:

Views: 6647

Rating: 4.2 / 5 (53 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rev. Porsche Oberbrunner

Birthday: 1994-06-25

Address: Suite 153 582 Lubowitz Walks, Port Alfredoborough, IN 72879-2838

Phone: +128413562823324

Job: IT Strategist

Hobby: Video gaming, Basketball, Web surfing, Book restoration, Jogging, Shooting, Fishing

Introduction: My name is Rev. Porsche Oberbrunner, I am a zany, graceful, talented, witty, determined, shiny, enchanting person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.