Wat betekent de groene pijl op Snapchat? (2024)

Wat betekent de groene pijl op Snapchat? (1)

Sommige mensen vinden Snapchat leuker, interactiever en jeugdiger dan andere sociale media-apps. Met Snapchat kun je korte video's of snelle afbeeldingen maken, filters en bijschriften toevoegen en deze video's of foto's delen met zoveel vrienden als je maar wilt. Snaps die na 24 uur verdwijnen, zorgen er ook voor dat dit sociale platform spontaner aanvoelt.

Een ander aspect dat bijdraagt ​​aan het leuke element in Snapchat-gesprekken zijn symbolen zoals een gouden hart, roze hart, zonnebrilgezicht, vuur, zandloper en pijlen met verschillende kleurcodes.

Als je een Snapchat-fan of een gewone gebruiker bent, heb je misschien een groene pijl gezien naast een gebruikersnaam of een Snapchat-verhaal. Deze groene pijl betekent dat de gebruiker uw verhaal aan het opnemen is of een screenshot van het verhaal heeft gemaakt.

Lees dit artikel tot het einde voor meer informatie over de groene pijl op Snapchat.

  1. Overzicht van de Groene Pijl van Snapchat
  2. De betekenis van de groene pijl van Snapchat
  3. Snapchat-screenshot of schermopnamemeldingen
  4. Zijn er manieren om de groene pijl-screenshotwaarschuwing op Snapchat te omzeilen?
    • Een ander apparaat gebruiken
    • Offline gaan en cache wissen
  5. Samenvatting

Overzicht van de Groene Pijl van Snapchat

Zoals eerder vermeld, verschijnt de groene pijl van Snapchat naast een gebruikersnaam wanneer ze een screenshot maken of je verhaal opnemen. Maar vóór deze groene pijl had Snapchat nog een groene pijl met een andere betekenis. In 2014 werd Snapchat geïntroduceerdSnapcash, een systeem waarmee gebruikers geld kunnen sturenaan andere gebruikers via de app.

Om Snapcash te gebruiken, typt u het bedrag in dat ze willen sturen in dollars. Vervolgens herkent het algoritme van Snapchat uw betaling door de verzendknop van Snapcash groen te maken. Als u op de groene knop tikt, wordt het geld op de rekening van uw vriend gestort. Nadat uw vriend het geld heeft gezien en geaccepteerd, verschijnt de groene pijl naast zijn/haar gebruikersnaam.

De Snapcash-functie duurde slechts vier jaar. Snapchat schrapte het uiteindelijk omdat mensen het om seksuele redenen uitbuitten. ZelfsSnapchat heeft de Snapcash-functie geschrapt, de groene pijl blijft staan. Maar voorlopig, als je de groene pijl ziet nadat je een verhaal hebt geplaatst, heeft de persoon met de groene pijl naast zijn gebruikersnaam een screenshot gemaakt of is hij bezig met een schermopname van je verhaal.

Vervolgens verdiepen we ons in de betekenis van de groene pijl op Snapchat en manieren om de groene pijl-waarschuwing op Snapchat te omzeilen.

De betekenis van de groene pijl van Snapchat

Zoals we hebben vastgesteld, kan Snapchat detecteren wanneer iemand je verhaal screent of een screenshot maakt. Nadat je een verhaal hebt geplaatst, kun je zien welke van je vrienden je verhaal hebben bekeken. Als een van hen een screenshot of schermopname van het verhaal maakt, agroene pijl verschijnt naast hun gebruikersnaam. Helaas is de enige manier om te voorkomen dat je kijkers je Snap-verhalen opnemen of er een screenshot van maken, door ze te blokkeren.

Als blokkeren geen optie is, kun je ervoor kiezen om ze een chatbericht te sturen met het verzoek om te stoppen. Je moet voorzichtig zijn als je persoonlijke informatie op je Snap-verhalen plaatst. Houd er rekening mee dat een van uw gebruikers uw verhalen kan opnemen zonder uw toestemming.

Snapchat-screenshot of schermopnamemeldingen

Snapverhalen verdwijnen na 24 uur. Soms, als andere gebruikers de video of foto in je Snap-verhalen willen behouden, zullen ze dat ook doenscreenshot of schermrecord. Houd er rekening mee dat het opnemen van een Snap-verhaal op het scherm zonder toestemming van de andere partij onethisch is. Als je nieuw bent bij Snapchat, maak je je er misschien zorgen overmelding wanneer iemand uw verhaal opneemt.

Naast de groene pijl die naast de gebruikersnaam verschijnt, stuurt Snapchat je ook een melding wanneer iemand een screenshot van je verhaal maakt. Bij foto- of videoscreenshots wordt een waarschuwing weergegeven, terwijl bij screenshots van chatgesprekken een screenshotpictogram wordt weergegeven.

Zijn er manieren om de groene pijl-screenshotwaarschuwing op Snapchat te omzeilen?

Zelfs als Snapchat detecteert wanneer iemand je verhaal opneemt via de groene pijl of melding, zijn er andere manieren waarop iemand je Snap-verhaal kan opnemen. Deze omvatten:

Een ander apparaat gebruiken

Als een gebruiker uw verhaal wil opnemen zonder u te waarschuwen,ze kunnen een ander apparaat gebruiken, zoals een camera of telefoon. Om deze methode te gebruiken, openen ze je korte verhaal, houden ze de camera of telefoon boven het apparaat dat ze gebruiken om je verhaal te bekijken en nemen ze vervolgens een foto op of maken ze een foto.

Ze kunnen de Snapchat-app ook op een computer spiegelen en in plaats daarvan de computer gebruiken om een screenshot te maken. Dit proces levert meestal afbeeldingen met een betere resolutie op.

Offline gaan en cache wissen

Als een gebruiker alleen een screenshot van je Snap-verhaal wil maken, kan hij of zij deze methode gebruiken. Om deze methode te gebruiken om een screenshot te maken van een kort verhaal, open je Snapchat maar klik je niet op het verhaal waarvan je een screenshot wilt maken. Schakel in plaats daarvan inVliegtuigmodus, open de module enMaak een screenshot. Ga vervolgens naar je Snapchatinstellingen, tik op "Cache wissen," en dan "Wis alles.”

De schermafbeelding verschijnt in uw telefoongalerij, maar de gebruiker ziet geen groene pijl en ontvangt geen melding.

Samenvatting

Zoals je hebt geleerd, betekent de groene pijl op Snapchat dat een gebruiker een screenshot of opname van je Snap-verhaal heeft gemaakt. Helaas kun je niet voorkomen dat iemand een screenshot van je verhaal maakt, behalve door met hem/haar te communiceren.

Wat betekent de groene pijl op Snapchat? (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Gov. Deandrea McKenzie

Last Updated:

Views: 6011

Rating: 4.6 / 5 (46 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Gov. Deandrea McKenzie

Birthday: 2001-01-17

Address: Suite 769 2454 Marsha Coves, Debbieton, MS 95002

Phone: +813077629322

Job: Real-Estate Executive

Hobby: Archery, Metal detecting, Kitesurfing, Genealogy, Kitesurfing, Calligraphy, Roller skating

Introduction: My name is Gov. Deandrea McKenzie, I am a spotless, clean, glamorous, sparkling, adventurous, nice, brainy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.