Hoe u een probleem met de Hyundai-radio kunt oplossen die niet werkt (2024)

Hyundai is een Japanse fabrikant en het beste van deze Japanse autobedrijven is dat hun elektronische en technische componenten over een lange periode geen problemen vertonen. Wanneer er echter problemen optreden zoals de Hyundai-radio die niet werkt, kan dit tot frustratie leiden. Maar als u hier bent, kunt u er zeker van zijn dat uw probleem aan het einde van deze handleiding zal zijn opgelost. Dat gezegd hebbende, laten we beginnen met het repareren van uw Hyundai-radio.

Waarom werkt mijn Hyundai-radio niet?

Hoe u een probleem met de Hyundai-radio kunt oplossen die niet werkt (1)

Als Hyundai Radio niet werkt, kunnen daar tal van redenen voor zijn. Om te beginnen kan de infotainmentzekering doorbranden. Andere redenen zijn onder meer een verroeste externe antenne. Als dat gebeurt, is de enige optie die overblijft het vervangen van de antenne. Daarnaast kunnen er vele redenen zijn, zoals softwarefouten of -problemen, defecte luidsprekers en een doorgebrande zekering.

Hoewel de meeste van deze problemen eenvoudig op te lossen zijn, hebben sommige mogelijk externe hulp nodig. Hoe dan ook, wat de reden ook mag zijn dat uw Hyundai-radio niet werkt, na het lezen van deze handleiding leert u hoe u deze kunt repareren.

Deze gids werkt het beste voor de volgende Hyundai-modellen:

  • Hyundai i10, i20, i30, i40
  • Hyundai iLoad
  • yundai Elantra
  • Hyundai Kreta
  • Hyundai-accent
  • Hyundai-sonate
  • Hyundai Ioniq
  • Hyundai Kona
  • Hyundai Tucson
  • Hyundai SantaFe
  • Hyundai Palissade
  • Hyundai Veloster
  • Hyundai Nexo

Hoe u kunt repareren dat de Hyundai-radio niet werkt 2024

Als Hyundai Radio niet werkt, zijn er tal van dingen die u kunt doen om dit te verhelpen. Hoewel de meeste gemakkelijk zijn, vereisen sommige misschien professionele ervaring. Als je dat niet hebt, doe dan geen doe-het-zelf en schakel de hulp in van een professional.

1. Start uw radio opnieuw op

De radio is een onderdeel van het infotainmentsysteem van uw Hyundai. Als er iets mis is met het infotainmentsysteem, heeft dit dus ook gevolgen voor de radio. In dat geval kan een herstart meerdere problemen van het infotainmentsysteem oplossen, en dat geldt ook voor de radio.

Schakel het infotainmentsysteem uit door op de aan/uit-knop te drukken. Als het niet uitgaat, druk er dan 5 seconden achter elkaar op, en het zou moeten uitschakelen. Druk nogmaals op de aan/uit-knop om hem weer in te schakelen.

Zodra alles klaar is, probeert u uw radio af te spelen en controleert u of er nummers of nieuws worden afgespeeld of niet. Als dit niet het geval is, gaat u verder met de volgende oplossing.

2. Controleer op luidsprekerproblemen

Hoe u een probleem met de Hyundai-radio kunt oplossen die niet werkt (2)

Soms ligt het allemaal aan de luidsprekers en denken we dat er iets mis is met de radio. Hoewel er absoluut iets mis kan zijn met de radio, zijn uw luidsprekers hoogstwaarschijnlijk in orde als u de radiostatische ruis kunt horen.

Als u de radioruis echter absoluut niet kunt horen, kunt u er zeker van zijn dat er iets mis is met de luidsprekers.

3. Controleer op kapotte kabels

Soms zijn uw luidspreker- of audiokabels kapot en dat kan ertoe leiden dat de radio niet werkt in Hyundai-auto's. Hoewel het probleem bij elke auto kan optreden, zijn de antennes van Hyundai-auto's meestal gevoelig voor schade. Maar we zullen het later over de antenne hebben; hier hebben we het over de draden die de antenne met uw radio verbinden.

Daarnaast zijn er nog veel meer draden die beschadigd kunnen raken door externe factoren zoals knaagdieren of vocht. Als u niet zeker bent van kabelbreuk, kunt u dat controleren via veel functies die niet werken, zoals de bandenspanningscontrole of de veiligheidsgordelwaarschuwing.

4. Doorgebrande zekering is een verborgen probleem

Als uw auto oud is, kan een doorgebrande zekering de oorzaak zijn van het niet werken van de Hyundai-radio. Hoewel het probleem zich vooral voordoet bij oude auto's, kunnen bij nieuwere auto's ook de zekeringen doorbranden.

Het probleem is vooral zichtbaar wanneer een autobezitter aftermarket-accessoires koopt en op de markt brengt die stroom uit de accu halen. Deze aftermarket-accessoires worden doorgaans niet aanbevolen door Hyundai en hebben daarom geen goede bedrading of relais. Dit veroorzaakt op zijn beurt kortsluiting en de zekering springt door.

Doorgebrande zekeringen zijn meestal gemakkelijker te vervangen, maar als je kijkt naar de recente normen van moderne voertuigen, kun je een doorgebrande zekering niet zomaar beoordelen door ernaar te kijken. In plaats daarvan zul je wel moetengebruik een OBD-II-scannerom het probleem te identificeren. Deze scanner of tool is niet bij iedereen thuis aanwezig en daarvoor zul je een bezoek moeten brengen aan je plaatselijke monteur.

Als uw auto echter oud is, kunt u eenvoudig de zekeringenkast vinden die verborgen is onder de stuurkolom. Afhankelijk van de fabrikant en het automodel kan de zekeringenkast ook onder de rechterkant van uw dashboard aanwezig zijn. Zorg ervoor dat u de gebruikershandleiding van uw auto raadpleegt om de locatie van de zekeringenkast te verifiëren en dienovereenkomstig te handelen. Bent u geen gewone doe-het-zelver, breng uw auto dan naar een erkende werkplaats.

5. Controleer de antenne

Hoe u een probleem met de Hyundai-radio kunt oplossen die niet werkt (3)

Elke auto heeft een antenne. Het is een haaienvinantenne of een gewone antenne. Als u regelmatig radioruis hoort, zelfs nadat u op een radiostation heeft afgestemd, kijk dan naar de antenne om er zeker van te zijn dat deze goed is. Soms kan de antenne door regen en sneeuw ook gaan roesten als het geen haaienvin is.

Wanneer u onder een boom of een kleine brug doorgaat, kan de antenne vaak beschadigd raken, en het vervangen ervan is geen sinecure. Hiervoor moet u een professionele monteur of een geautoriseerd servicecentrum bezoeken.

Een kapotte antenne zorgt voor veel problemen, zoals het niet werken van de radio en problemen met offline kaarten op Navigatie. Als dat het geval is, moet u het zo snel mogelijk laten repareren.

6. Een softwarefout

Tegenwoordig worden alle auto’s en pick-up trucks van Hyundai geleverd met Android Auto en Apple CarPlay. Draadloos of bedraad is afhankelijk van de variant. Het probleem en de problemen zijn echter voor alle – Softwarebugs hetzelfde.

Als er een softwarefout is, kunt u deze identificeren door eenvoudigweg op een radiostation af te stemmen en te kijken of het station vanzelf verandert. In andere gevallen kun je ook merken dat het volume naar nul gaat als je naar een andere radiozender overschakelt, begeleid door een radiostatisch geluid. Ten slotte zal de Static ook eindigen omdat het volume naar nul gaat.

Als u iets hiervan opmerkt of een andere afwijking waar wij niet van op de hoogte zijn, kunt u de softwarefout oplossen door deze bij te werken naar de nieuwste versie of door deze terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Hyundai biedt updates doorgaans aan via Bluelink, maar als u dat abonnement niet heeft, moet u naar de dichtstbijzijnde dealer gaan om het te laten updaten.

7. Infotainmentsysteem terugzetten naar fabrieksinstellingen

Hoe u een probleem met de Hyundai-radio kunt oplossen die niet werkt (4)

Als de bovenstaande oplossingen niet voor u hebben gewerkt, is dit het moment om de fabrieksinstellingen te herstellen. Het is bekend dat een fabrieksreset veel problemen voorgoed oplost. Bovendien is een fabrieksreset op de lange termijn noodzakelijk voor een optimale werking van uw infotainmentsysteem, zodat het geen tekenen van veroudering vertoont zoals u nu al tegenkomt. Als u niet weet hoe u de fabrieksinstellingen kunt herstellen, volgen hier de stappen om dit te doen:

  1. Zet uw auto aan.
  2. Zodra het infotainmentsysteem wordt ingeschakeld, moet het volledig gereed zijn.
  3. Houd nu de aan / uit-knop 15 seconden achter elkaar ingedrukt. Deze methode werkt voor kleine auto's.
  4. Als u een cross-over of EV heeft, drukt u op de knop Instellingen en selecteert u Fabrieksinstellingen herstellen.
  5. Als je ten slotte een SUV hebt, heb je een klein pinachtig voorwerp nodig, zoals een simkaartuitwerppin, en druk je op de knop onder de aan/uit-knop.
  6. Zodra u erop drukt, wordt uw infotainmentsysteem teruggezet naar de fabrieksinstellingen.

Na het terugzetten naar de fabrieksinstellingen kunt u uw auto opnieuw opstarten, zodat het infotainmentsysteem zichzelf opnieuw opstart. Als u dit eenmaal hebt gedaan, zou het probleem opgelost moeten zijn als het een technisch probleem was. Als het probleem echter hardwaregerelateerd is, moet u uw auto naar een erkende servicedienst brengen.

Aanvullende overwegingen bij Hyundai-radio

Hyundai is een Japanse autofabrikant en de zaken kunnen behoorlijk ingewikkeld zijn als u overweegt uw auto bij een plaatselijke garage of monteur te laten repareren. Hoewel dit geldt voor een nieuwere Hyundai, kunnen oudere auto's door hen worden gerepareerd.

Het is echter altijd in uw eigen belang om uw auto naar een erkend autoservicecentrum te brengen, zodat het probleem vanaf de wortel kan worden verholpen. Bovendien snijden plaatselijke garages en automonteurs meestal draden door en veroorzaken ze andere soorten kleine schade die niets noemenswaardigs veroorzaken, maar uw garantie ongeldig maken. Bovendien hebben we gevallen gezien waarin het doorknippen van draden tot brandgevaar heeft geleid. Wees daarom een beetje voorzichtig bij het kiezen van uw monteur.

Het komt neer op

Nou, dat is alles wat we hier hebben over hoe je het kunt oplossen als de Hyundai-radio niet werkt. We hopen dat deze gids u heeft geholpen. Als u nog steeds twijfels of vragen heeft, kunt u hieronder reageren, maar zorg ervoor dat u uw auto naar een erkend servicecentrum brengt.

LEES OOK:

  • Top 8 manieren om te verhelpen dat Subaru Bluetooth niet werkt
  • Oplossing: Bluetooth-pictogram ontbreekt in Windows 10/11
  • Hoe te repareren dat Audi Bluetooth niet werkt
  • Hoe te repareren dat Volkswagen (VW) Bluetooth werkt niet
  • Hoe te repareren dat Mazda Bluetooth niet werkt
  • Hoe Toyota Bluetooth te repareren werkt niet
  • Hoe te repareren dat Tesla Bluetooth niet werkt
  • Hoe te repareren dat Logitech K400 Plus niet koppelt met Bluetooth
Hoe u een probleem met de Hyundai-radio kunt oplossen die niet werkt (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Zonia Mosciski DO

Last Updated:

Views: 6021

Rating: 4 / 5 (51 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Zonia Mosciski DO

Birthday: 1996-05-16

Address: Suite 228 919 Deana Ford, Lake Meridithberg, NE 60017-4257

Phone: +2613987384138

Job: Chief Retail Officer

Hobby: Tai chi, Dowsing, Poi, Letterboxing, Watching movies, Video gaming, Singing

Introduction: My name is Zonia Mosciski DO, I am a enchanting, joyous, lovely, successful, hilarious, tender, outstanding person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.