Sjansen er at en hauk ikke vil stjele kjæledyret ditt, men du bør fortsatt være forsiktig (2024)

En hauk på jakt etter husdyr i de ryddige plenene i forstaden høres ut som å lage en urban legende, men historien har de siste tiårene blitt en fast del av lokale nyheter. I 2011en hauk plukket to små hunderfra Boston-området og slapp dem fra himmelen, og påførte alvorlige skader.En annen hauk fanget en Pomeranian fra hjemmet sitti Beech Island, South Carolina tilbake i 2013; den 10 år gamle redningen overlevde ikke. Og så er det tilfellet med den store hornugla, som i 1995 angivelig koste seg med kjæledyrene i Greenville, Maine.

Kveldsnyhetspakker følger forutsigbare beats: en middelaldrende mann eller kvinne med røde øyne, stillbildet av deres lille familiekjæledyr, og en kul barytonvoiceover: "En stor hauk hadde en liten hund til lunsj - og kjæledyret ditt kan bli neste !"

Odds are a hawk won’t steal your pet, but you should still be cautious (1)

Nasjonalparksystemet fyller 100 år, og The Verge feirer medVillmarksuka: en titt på den naturlige verden, dens freaky critters, og dens fremtid.

Skal vi virkelig tro på en legitim fugletrussel som skulker over bakgårdene våre? Har sagt at bakgårder har blitt slagmarken i hjemlighetskrigen? Bør vi som dyreeiere lammes i frykt?

Nei, det er ingen hemmelig krig mellom fugler og kjæledyr. Men store hauker og ugler er rovdyr, og noen ganger angriper de kjæledyr. Det er et par ting folk med små kjæledyr - under 20 pund - kan gjøre for å ta litt ekstra forholdsregler.

Problemet med fuglefortellinger er at de ofte er overdrevet, spekulert eller direkte oppdiktet for maksimalt drama. La oss for eksempel gå tilbake til den umettelige hornuglen i Greenville, Maine. Til tross for hendelsens relativt små omfang - noen få kjæledyr bortført av et vilt dyr i en liten by - ble historien noe av en nasjonal sensasjon.

Hendelser er forhøyet for maksimal dramatikk

DeOrlando Sentinelgjort plass til en gjenstand på uglen hundrevis av kilometer unna: "Viltetjenestemenn sa at uglen, som jakter på små byttedyr, kan ha oppdaget en enkel matforsyning i Greenvilles kattebestand og til slu*tt mistet frykten for å være rundt mennesker." Bildet er sykelig morsomt. Det er også falskt.

I følge en oppfølging avBangor Daily NewsInnbyggere i Greenville mistet bare tre kjæledyr under den store hornugles regjeringstid, og to av disse kjæledyrene - et par forsvunne huskatter - ble fanget uten øyenvitner. Det vil si at de kanskje ikke ble tatt i det hele tatt. Det er som om jo lenger historien reiste, jo mindre sann ble den.

Men som tilfellet er med de fleste nyheter, husker folk sjelden rettelsene, og derfor har store hauker og ugler urettmessig fått et dårlig rykte for å bortføre kjæledyr fra en rekke feilrapporter og rykter. Skiftet har endret vår oppfatning så grundig at mange mennesker er villige til å tro at dyrene er i stand til fysikk-trossende angrep.

En hauk vil ikke bære barnet ditt inn i skyene

I 2012 lurte en gruppe kanadiske studenter en rekke lokale nyhetskanaler når delastet opp en videoav en ørn som flyr inn i en park, tar tak i en baby og buer oppover i luften, før den slipper spedbarnet tilbake til jorden. Videoen er åpenbart falsk, men mer så er premisset latterlig og burde være klart umulig. En ørn, mindre enn de fleste store hauker og ugler,kan ikke løfte en 30-kilos pjokk.Og likevel, fra år med historier om ondsinnede fugler, var folk klar til å forveksle dyster fantasi med virkelighet.

Fremveksten av den sultne hauken i populærkulturen kan sannsynligvis tilskrives dens panikkfremkallende konsisjon: noen få ord fanger en ellers vanskelig å oppsummere frykt for at et surrogat av naturen vil skyte inn i våre kontrollerte forstadsområder og gjøre våre tamme huskamerater til vilde snacks.

I USA er en rekke hauker og ugler store nok til å angripe et kjæledyr, selv om de fleste er usannsynlige eller rett og slett ute av stand til å bære en hund eller katt opp i himmelen med en tegneserieaktig blomstring. Store hornugler, nordlige hønsehauker og rødhalehauker er tre av de vanligste rovfuglene som piskes mot små hunder og katter, typisk de under 20 pund.

Vær oppmerksom på din egen bakgård

Fugler angriper kjæledyr - spesielt store hornugler har et rykte for å angripe tamme katter - men det er en rekke måter å unngå disse konfrontasjonene. Ofte er svaret så enkelt som å vite om hagen din også blir sett på av en hauk eller ugle som sitt eget hjem.

Texas A&Ms veterinærmedisinprogramoppfordrer kjæledyreiere som bor nærmere landlige områder til å se etter hekkeområder og holde seg unna. De oppfordrer folk til å holde hagen "fri for rusk eller plantemateriale som rovdyr kan gjemme seg i."

Gail Garber er administrerende direktør for Hawks Aloft, en ideell organisasjon i Albuquerque med fokus på bevaring av urfolks ville fugler og deres habitater. New Mexico-byen har en bestand av Coopers hauker, som kan være sterkt beskyttende mot reirene deres, ikke bare angripe kjæledyr, men alt som truer territoriet, inkludert mennesker. Av denne grunn anbefaler Garber at kjæledyr under 15 pund, som bor i områder med store fuglebestander, bør holdes under oppsyn til enhver tid under utendørsaktiviteter.

"Vi liker å anbefale folk å ta hensyn til fuglen," sier Garber. "Fuglen angriper dem ikke for å angripe dem. Den prøver å beskytte ungene sine mot det den ser på som en trussel mot avkommet. Gi den fuglen litt plass."

Ikke tukle med reir

Pet care site Dogsterminner bekymrede kjæledyreiere om at å forstyrre reir, egg eller rovfugler kan bryte statlige og føderale lover. Hvis en hauk eller ugle hekker i hagen din, hold kjæledyr innendørs til eggene klekkes og babyene forlater reiret. Da kan du fjerne reiret.

En lommelykt kan også brukes til å skyte ugler. Og Garber bemerker at å gjøre deg større enn fuglen og rope på den vil skremme dyret hvis det forbereder seg på å slå. Garber bemerker også at paraplyer, selv om de ikke er gode som våpen, er en nyttig måte å forsvare seg mot haukangrep på.

Men Garber bemerker at en av de beste måtene å håndtere hauker og ugler på er å forstå dem bedre, for å se at de ikke er ondsinnede blodtørstige demoner, men en del av et større økosystem.

"Jeg tror mange mennesker er redde for naturen," sier Garber. "De er redde for å være hvor som helst i naturen alene. De fleste når de drar til en nasjonalpark går aldri mer enn en kvart mil fra løypen."

I stedet for å frykte fugler, lær om dem

Garbers program jobber med underprivilegerte studenter i Albuquerque-området for å introdusere dem til lokale parker. Hun oppfordrer folk til å besøke de nærliggende parkene, og ikke bare lære om naturen, men å oppleve den på egenhånd.

På noen måter har internett og TV potensialet til å dele dyrene vi deler hjemmene våre med, og de vi ser på som trusler ytterligere. Utallige søte GIF-er svekker synet vårt på katter og hunder, mens en og annen video av en fugl som snapper byttet sitt kan få hauker og ugler til å virke ondskapsfulle og grusomme.

Men hauker og ugler spiller en viktig rolle i å balansere gnagerbestanden, der gnagere selv også har en funksjon, som bidrar til å spre frø og kontrollere parasitter. Dessverre kondenserer ikke naturens kompleksitet til en kveldsnyhet eller en nettvideo.

Ved å ta oss tid til å forstå naturen, kan vi lære å leve ved siden av den. Hagene våre er ikke dagligvarebutikker for onde fugler, men de er hjem for utallige skapninger, små og store. I stedet for å være redde for våre naboer, må vi lære å leve sammen med dem.

Sjansen er at en hauk ikke vil stjele kjæledyret ditt, men du bør fortsatt være forsiktig (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Foster Heidenreich CPA

Last Updated:

Views: 6359

Rating: 4.6 / 5 (76 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Foster Heidenreich CPA

Birthday: 1995-01-14

Address: 55021 Usha Garden, North Larisa, DE 19209

Phone: +6812240846623

Job: Corporate Healthcare Strategist

Hobby: Singing, Listening to music, Rafting, LARPing, Gardening, Quilting, Rappelling

Introduction: My name is Foster Heidenreich CPA, I am a delightful, quaint, glorious, quaint, faithful, enchanting, fine person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.