Hvordan bruke rødt lysterapi for vekttap (2024)

Det er mange forskjellige måter å gå ned i vekt på, og noen av dem krever ingen innsats i det hele tatt!

Rødt lysterapi er et av de mest populære alternativene. Det har blitt brukt i århundrer for å behandle en rekke plager og forbedre den generelle helsen, men det kan også hjelpe deg med å nå dine vekttapsmål.

I denne artikkelen vil vi svare på tre generelle spørsmål om rødt lysterapi: hva er det? Hvordan fungerer det og er det effektivt basert på vitenskapelig forskning avForskningsinstitutt for helioterapi? Vi vil også snakke om risikoene forbundet med denne behandlingen.

Hva er rødt lysterapi?

Rødt lysterapi produserer røde og nær-infrarøde bølgelengder av lys for å penetrere huden, rettet mot fettvev (fettvev). Under denne prosedyren varmes fettcellene opp av energi som sendes ut fra laserenheter på lavt nivå som resulterer i ødeleggelse av fettceller. Denne prosessen kalt foto-lipolyse ødelegger omtrent 25% -30% av fettcellene i det behandlede området.

Under rødlysterapi frigjør fettceller sin lagrede energi som varme. Denne prosessen stimulerer økt blodstrøm og kollagenproduksjon som reduserer forekomsten av cellulitter og strekkmerker.

Rødt lysterapiapparater er tilgjengelige for hjemmebruk, så vel som du kan besøke klinikker som tilbyr dem. Før du kjøper en enhet, sørg for at en FDA-godkjent lavnivålaser har blitt brukt; sjekk også om det er klinisk bevis som beviser velværefordelene.

How to Use Red Light Therapy for Weight Loss (1)

Hvordan virker rødt lysterapi for å redusere fett

Rødt lysterapi er effektivt for å redusere fett fordi det kan hjelpe deg med å avgifte cellene dine. Denne prosessen kalt "fotobiomodulering" øker stoffskiftet, noe som resulterer i vekttap.

Rødt lysterapi har følgende effekter på kroppen:

Hjelper med å oppdage vekttap

Rødt lys er spesielt effektivt for punktvekttap, noe som kan være svært gunstig for mange mennesker. Områdene på kroppen der du kanskje ønsker å miste fett er:

  • Mage;
  • Midjelinje;
  • Lår og rumpa.

Rødt lysterapi har også blitt brukt med suksess på andre deler av kroppen som nakke, ansikt, armer og ben.

Rødt lysterapi for vekttap anses som en trygg måte å miste fett på uten kirurgi eller diett.

Hjelper cellulitt eliminering

Rødt lys terapi hjelper i nedbrytningen av fettceller. Dette kan brukes til å behandle cellulitt, som er forårsaket av overflødige avleiringer i hudens vev. Hvis du bruker lysterapi for vekttap vil det være mindre væskeretensjon og redusert betennelse som forårsaker cellulittutvikling.

Reduser forekomsten av strekkmerker

Strekkmerker er en ubehagelig bivirkning under graviditet og vektsvingninger. Rødt lysterapi kan brukes til å redusere forekomsten av strekkmerker og til og med eliminere dem i noen tilfeller.

Gjør treningen mer effektiv

Rødt lysterapi for vekttap er en alternativ behandling som kan hjelpe deg å bli kvitt overflødig vekt raskere. Det gjør treningen mer effektiv og stimulerer frigjøringen av fettceller som er lagret i kroppen din.

Behandlingen skaper økt metabolisme og fettoksidasjon som fører til mer effektivt vekttap. Det påvirker direkte fettvev, som er en av de vanskeligste typene å redusere.

How to Use Red Light Therapy for Weight Loss (2)

Regulerer hormonene dine

Rødt og nær-infrarødt lysterapi er en måte å hjelpe til med å øke stoffskiftet ved å regulere hormonene dine. Hormoner er kjemiske stoffer i kroppen din som regulerer mange viktige prosesser, inkludert metabolisme. Når du har en ubalanse mellom disse hormonene, kan det føre til at vektøkning eller vekttap blir mye mer utfordrende.

Kroppen din produserer mest fett i puberteten når du går opp i høyde og vekt, men det er også kjent at voksne fortsatt kan gå opp i vekt selv om deopprettholde kostholdetog treningsvaner. Den gode nyheten er at rødt lysterapi kan bidra til å regulere hormonene dine, som igjen hjelper deg å brenne fett og gå ned i vekt.

Det er ikke alt, det stimulerer også frigjøringen av HGH eller humant veksthormon. Dette stoffet er et naturlig anabolt middel som produseres av hypofysen i kroppen om natten når vi sover, mellom klokken ett og fire om morgenen. Det er ansvarlig for celleproliferasjon, proteinsyntese som betyr å bygge muskelmasse, utvikling av beinvekst og regenereringsprosesser.

Strammer opp huden

Rødt lysterapi er en flott løsning for vektreduksjon fordi den bidrar til å øke produksjonen av kollagen, som igjen reduserer cellulitter og strekkmerker samtidig som den fremmer oppstramming av huden.

How to Use Red Light Therapy for Weight Loss (3)

Kontraindikasjoner og bivirkninger ved bruk av rødlysterapi for vekttap

Kontraindikasjoner

Rødt lysterapi er generelt trygt for alle hudtyper, men det er noen kontraindikasjoner for det.

  1. Personer med spesifikke hudsykdommer bør konsultere lege før de bruker rødt lysbehandling, da det kan forverre tilstanden og forårsake irritasjon av huden.
  2. Personer med blodproppforstyrrelser bør ikke bruke rødt lysbehandling uten å konsultere lege først, siden behandlingen kan forårsake blåmerker eller blødninger i noen tilfeller.
  3. Hvis du tar medisiner, snakk med legen din før du bruker rødt lysbehandling, da det kan samhandle med vanlige legemidler som antibiotika og hjertemedisiner.
  4. Rødt lysbehandling bør ikke brukes av personer som lider av alvorlige helseproblemer, spesielt med eksisterende tilstander som epilepsi og hjertesykdom.
  5. Hvis du har en historie med kreft, kontakt legen din før du bruker rødt lysbehandling siden det kan forårsake nye vekster.
  6. Det anbefales heller ikke for personer med alvorlige lever- eller nyresykdommer å bruke denne typen behandling på grunn av økt risiko for å utvikle problemer mens de gjennomgår rødlysbehandling.
How to Use Red Light Therapy for Weight Loss (4)

Bivirkninger

Bivirkninger av rødt lysterapi er svært sjeldne, men de eksisterer. Noen av de hyppigst rapporterte bivirkningene inkluderer:

  • brennende følelse på huden;
  • Tørr hud og peeling;
  • Øyebelastning eller tåkesyn;
  • Hodepine, tretthet eller kvalme.

Alle disse bivirkningene er midlertidige og forsvinner vanligvis etter et par økter. Likevel anbefales det å informere legen din om planen din for å bruke rødt lysbehandling slik at de kan overvåke deg for potensielle bivirkninger.

Merk: I tilfelle du merker at huden din blir hoven eller irritert, stopp behandlingen umiddelbart og søk hjelp fra en profesjonell hudlege.

Sammendrag

Rødt lysterapi er en fin måte å gå ned i vekt på, og du kan til og med bruke den hjemme. Denne behandlingen kan gjøres ved hjelp av en spesiell enhet som produserer rødt lys, som brukes til å behandle bestemte områder av kroppen din.

Prosedyren innebærer å bestråle deler av kroppen din (eller til og med hele den) med synlig lys ved bølgelengder på 600 til 1000 nanometer uten bruk av solkrem eller solkrem.

Denne prosedyren er effektiv i behandling av cellulitt og andre hudsykdommer, samtidig som den hjelper folk å miste mer enn 5 pund fett i seks uker. For best resultat, bruk denne enheten to ganger om dagen – en gang om morgenen og igjen før sengetid på områder der det er synlige tegn på cellulitter, som lår, rumpe eller mageområde.

FAQ:

Hvordan brukes rødlysterapi for vekttap?

Røde og infrarøde bølgelengder virker ved å øke stoffskiftet, som igjen forbrenner flere kalorier. Det øker også oksygennivået i blodcellene, og hjelper muskler å brenne fett raskere. Den økte blodstrømmen som følge av denne stimuleringen hjelper til med å skylle ut giftstoffer som kan forårsake cellulittoppbygging eller oppblåsthet.

Hvor lang tid tar rødt lysbehandling før det virker?

Rødt og nær-infrarødt lysbehandling tar vanligvis mellom 15-30 minutter. I de fleste tilfeller vil tiden det tar for resultater avhenge av hudtone, plassering, samt tykkelsen på fettvevet i området som behandles (f.eks. mage kontra lår).

Hva er kontraindikasjonene ved bruk av rødt lysterapi?

Rødt lys er trygt for alle hudtyper. Imidlertid bør personer som lider av epilepsi, migrene eller de som er gravide sjekke med en lege før du starter behandlingen. Også personer som har hatt hudkreft eller er diagnostisert med en precancerøs tilstand bør unngå røde og nær-infrarøde bølgelengder.

Hva er risikoen ved å bruke rødt lysterapi?

Rødt lys tolereres generelt godt av de fleste uten bivirkninger eller uønskede hendelser. Imidlertid har det vært noen rapporter om at eksponering for visse bølgelengder kan forårsake hodepine hos sensitive individer. Noen brukere opplever at huden deres har en midlertidig "flush" eller rosa glød. Dette er ganske normalt, og vil vanligvis avta innen en time etter at økten er avslu*ttet.

Hvordan bruke rødt lysterapi for vekttap (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Edwin Metz

Last Updated:

Views: 6180

Rating: 4.8 / 5 (78 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Edwin Metz

Birthday: 1997-04-16

Address: 51593 Leanne Light, Kuphalmouth, DE 50012-5183

Phone: +639107620957

Job: Corporate Banking Technician

Hobby: Reading, scrapbook, role-playing games, Fishing, Fishing, Scuba diving, Beekeeping

Introduction: My name is Edwin Metz, I am a fair, energetic, helpful, brave, outstanding, nice, helpful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.