Hvor mye veier en felg?[Lett metall og aluminiumshjul] (2024)

Visste du at bilfelger kunne veie en søppel?Dette er sant!Og hvis du noen gang tenker på å bytte bildekk, bør du absolutt ta hensyn til de nye felgene.

Felger er tilgjengelige i forskjellige vekter og størrelser, så det er viktig å velge riktig felg for kjøretøyet ditt.Her er noen raske felgtyper og størrelsene deres.

Wie viel wiegt eine Felge? [Leichtmetall- und Aluminiumräder] (1)

  • En standard stålfelg har en masse (vekt) på rundt 10 kilo (10 kilo).
  • De lette metallfelgene veier rundt 9 kilo.
  • Aluminiumsfelger er lettere enn stål- eller lette metallfelger, men ofte dyrere.Aluminiumsfelger kan bare veie 4,5 kilo med sammenlignbare størrelser som stål og lette metallfelger.
  • Tunge lasting av lastebilfelger har en mye høyere belastningskapasitet, men kan også være veldig vanskelig, og avhengig av type og størrelse på kjøretøyet, veier mellom 20 kilo og over 30 kilo.
  • I sjeldne tilfeller kan visse store felger veie opp til 45 kilo for sadel traktorer.

I dette blogginnlegget takler vi vekten av Autofelden og gir noen interessante fakta og tall om emnet.Så hvis du vil vite hvor mye de skinnende nye felgene veier på bilen din, kan du lese videre!

Innholdsfortegnelse

Er tunge felger skadelige for bilen din?

Ulike felgstørrelser og vekter

Gjennomsnittlig aluminiumshjulvekt

Hvordan finner jeg ut felgvekten?

Vanlige spørsmål

Endelige visninger

Er tunge felger skadelige for bilen din?

Mange lurer på om det er vanskeligfelgerEr dårlig for biler når du ser de enorme ettermerkede felgene som pryder noen av dagens varme stenger og skikker.Nå kommer det an på hvordan du kjører og hvor du går.

Hvis du tilhører den typen person som liker å gjøre alt riktig ved enhver mulighet, er svaret et klart ja.Hvis du ikke liker hastigheten spesielt over hastigheten eller de fleste humpete motorveiene i Amerika, bør dette ikke være noe problem.

Problemet med tykke, tunge felger er imidlertid at du kan påvirke fjæringen av bilen din - spesielt dekkene og bremsene dine.

Wie viel wiegt eine Felge? [Leichtmetall- und Aluminiumräder] (2)

Hvordan påvirker felger suspensjonen av bilen din?

Effekt 1:De senker dekkens profil og reduserer kontakten med gulvet og hva de løper over, for eksempel jettegryter og bremseterskler.

For eksempel kan en dekk-felgkombinasjon av det første utstyret ha en høyde på 32 tommer, mens det nøyaktige dekket kan måle 31 tommer på en høy ytelse.En tomme mindre kan bety at du slipper unna med en liten jettegryte eller må takle et krater i størrelsen på en SUV midt på veien.

Effekt 2:De belaster suspensjonskomponentene sine og får dem til å henge med tidligere enn forventet.Store, tunge felger belaster suspensjonen av bilen din - spesielt elementene som hjelper deg med å holde kontrollen når du kjører over ujevnheter eller jettegryter.

Effekt 3:Disse felgene anstrenger dekkene mer fordi de forstørrer størrelsen på dekk/hjulenhet.Dette er bra hvis du liker å kjøre over Canyon -gater i timevis.

Det er ikke så bra hvis du vil at store, sterke felger skal cruise hele dagen.Det større omfanget av disse syklene reduserer luftenTrykk i dekket ditt.Det betyr mindre trekkraft og mer slitasje på din dyre gummi.

Løsning:Robuste felger av ettermarked er laget av høy styrke stål eller aluminium, noe som betyr at de er lettere enn legeringsfelgene som er standard for mange nyere kjøretøyer.Dette ser kanskje ikke ut til å være en stor fordel før du tar hensyn til alle andre deler som er påvirket av installasjonen av et stort hjul.

Hvis du vil få ekstra hestekrefter ut av bilen din, bør du bytte ut de tunge felgene med en lett legeringsfelger med en diameter på omtrent 16 tommer.Disse felgene forbedrer utseendet og ytelsen til kjøretøyet ditt og koster mindre enn de fleste lette metallfelger.

Se også:Hvor mange sykler er det i verden: er det mer enn bare dører?

Ulike felgstørrelser og vekter

Rimstørrelsen hjelper til med å bestemme størrelsen på hjulene for bilen din.De vanligste størrelsene varierer fra 15 tommer til 22 tommer.Mindre sykler er lettere og kraftigere, men større sykler gir vanligvis bilen et mer aggressivt utseende.

Ulike felgstørrelser og vekter er oppført her for å gi dem en klarere idé.

15 tommers aluminiumsfelger

15-tommers felger ble brukt i eldre amerikanske og asiatiske biler.På grunn av materialforskjellene som stål/legering, aluminiumslegering etc., veier disse felgene rundt 13 til 15 pund avhengig av merkevaren og modellen til kjøretøyet.

16 tommers aluminiumsfelger

Mange amerikanske merker og modeller bruker 16-tommers felger.De fleste BMW -er leveres som standard i denne størrelsen og veier omtrent £ 18.Som regel har 16-tommers felger en høyere belastningskapasitet enn deres større kolleger, siden en større materialtykkelse er nødvendig for styrke på pressedypet.

17 tommers aluminiumsfelger

17-tommers felger er for europeiske bilmodeller som krever 5 × 112Skruemønster.De er også en del av standardutstyret til amerikanske biler med ettermarkedshjul.Disse "europeiske" felgene veier vanligvis rundt £ 22 til 24 hver.

Sjekk ut denne videoen om emnet "Er hjulvekten viktig?":

Wie viel wiegt eine Felge? [Leichtmetall- und Aluminiumräder] (3)

18 tommers aluminiumsfelger

For de fleste er 18-tommers kanten først og fremst en luksusartikkel.Snarere en estetisk oppgradering enn en med praktiske fordeler.

På begynnelsen av 1990-tallet brukte GM-kjøretøy 18-tommers felger, som vanligvis veide rundt £ 29 til 40.I tillegg kjører de fleste dekkforhandlere ikke 18-tommers dekk.Derfor kan monteringen av disse felgene være vanskelig hvis du ikke har tilgang til spesialutstyr.

19 tommers aluminiumsfelger

19-tommers felger ligner visuelt 18-tommers felger;Imidlertid leveres disse større felgene med tilsvarende dekk.Disse store syklene muliggjør installasjon av større bremser og andre komponenter.

Toyota tundra har vanligvis 19-tommers aluminiumsfelger.Disse felgene veier rundt £ 31 til £ 42, avhengig av merkevaren og modellen til bilen (på grunn av de ekstra materialtykkelsene som er nødvendige for styrke ved trykk).

20 tommers aluminiumsfelger

20-tommers kanten er et populært valg for moderne europeiske kjøretøyer.Disse felgene tilbyr mange av de samme fordelene som en 18-tommers kant, men har en større diameter.De tilbyr også et veldig spesielt utseende, oppmerksomhet på detaljer og en størrelsesfordel.

De vanlige merkene inkluderer BBS, Oz Leggera og flytende versjoner av Formel og Rotiform.Disse aluminiumsfelgene veier rundt £ 37 til £ 49 hver, avhengig av merkevaren og modellen til bilen.

21 tommers aluminiumsfelger

21-tommers felger er best egnet for amerikanske merker og modeller som krever et 5 × 114,3 hullmønster.Noen japanske bilmodeller bruker også denne størrelsen.21-tommers aluminiumsfelger veier omtrent £ 42 til 60 hver.

22 tommers aluminiumsfelger

22-tommers felger er beregnet på amerikanske bilmodeller som krever et 5 × 120 hullmønster.De vanlige merkevarene inkluderer Axis, HRE, Formeliato, Adv5.0 og Air Runner.

Avhengig av merkevaren og modellen til bilen, veier disse felgene omtrent £ 51 til 71.

På grunn av størrelsen gjør dekkvekten ingen reell forskjell.Rimstørrelsen endrer ikke vekten på hjulet.Det er strenge retningslinjer for hvor bred eller dyp en felg kan være.

For eksempel må en 18-tommers felg samsvare med visse standarder som ikke gjelder 15-tommers felger.Det er derfor umulig at dekk veier mindre enn 15 gram, selv om begge har en diameter på 18 tommer.

Se også:

Gjennomsnittlig aluminiumshjulvekt

Wie viel wiegt eine Felge? [Leichtmetall- und Aluminiumräder] (4)

Hjulvekten avhenger av flere faktorer: legering, produsent og finish.En gjennomsnittlig bil dekk med grunnvekten til et aluminiumshjul begynner på rundt £ 2 per stykke, for versjoner med 40 eiker eller mer, det er maksimalt £ 4.Produsenter anbefaler å veie syklene før installasjon for å sikre at kjøperen mottar ønsket legering og ønsket finish.

Vi vil bruke gjennomsnittsvekten av aluminiumhjul for å beregne gjennomsnittsvekten av aluminiumhjul.

Den gjennomsnittligeHjulvekttilsvarer den gjennomsnittlige vekten på 4 sykler (for firehjulssett).For å beregne gjennomsnittlig hjulvekt, del den totale vekten på 4 hjul med 4. Gjennomsnittlig hjulvekt for aluminiumshjul er £ 20.

Hvordan finner jeg ut felgvekten?

For å beregne hvor tung kanten er, er det enklest å endre unser til kilo.En unse tilsvarer 28,35 gram eller 0,04 pund.Så hvis du har et metall på 10 dispensasjoner, tilsvarer det 0,4 pund.
Siden hvert kilo har 16 gram, multipliserer du 16 med 0,4 og du får 6,4 pund.Dette betyr at et metall på 10 dispensasjoner veier 6 kilo og 4 gram.Multipliser nå antall gram en felg med 6,4 for å bestemme felgvekten.
Hvis du har en 24 -munzen felg, tilsvarer den en vekt på £ 1,4 eller 0,14 kilo (dette er vekten du ville veie hvis du var på den).

Finn ut hvorfor du skal kjøpe lettere sykler:

Wie viel wiegt eine Felge? [Leichtmetall- und Aluminiumräder] (5)

Vanlige spørsmål

Lagre lettere hjul bensin?

Ja, men bare litt.Aluminiumshjul sparer ofte drivstoff gjennom vektreduksjon, og det letteste lysmetallhjulet veier bare omtrent en fjerdedel av vekten av et standard stålhjul.

En annen måte å spare gass er at den er mer varme ledende enn stål, noe som betyr at varmere komponenter kan vare lenger.

Hvor tung er en stålfelg?

Vekten på en stålkant avhenger av type stål, karboninnholdet i metallet og dimensjonene til kjøretøyet.Kjøretøystørrelsen spiller også en rolle i å bestemme felgvekten.Jo større hjul, jo mer massivt blir det sammenlignet med mindre hjul på motorsykler eller sykler.

En av de mest brukte felgene er en aluminiumslegering.Kanten kan veie opp til £ 7 eller mer hvis det er en legering i flysekvalitet.Imidlertid, hvis den ble laget av en sølvstållegering, ville vekten bare være omtrent £ 4 per dekk.

Hvor tunge er smeder?

Forfulgte aluminiumslegering hjul er lettere og mer stabile enn sammenlignbare støttehjul.Kanten for en 3-hjulet ATV kan veie 2 kilo mer hvis det er en støpt legering i stedet for en smedy.

Felger for biler er hovedsakelig laget av stål, aluminium eller magnesium, avhengig av vektkravene til kjøretøyet.Hjul laget av magnesiumlegering var en del av standardutstyret for økonomibiler og senket fokuset på kjøretøyet med vekten av et innvendig dekk og forbedret kjøreatferd.Magnesium korroderer imidlertid raskt i varme gater eller i salt sjøluft.

Forgodde felger er enklere enn tilsvarende støpte felger.Forskjellen er nær 9 kilo, som er gitt av noen hjulprodusenter, selv om ikke alle merker indikerer denne verdien.

Hvor mye er et gammelt aluminiumshjul verdt?

Prisen på aluminiumsskrot har økt jevnlig i årevis.Den amerikanske gjenvinningsindustrien er veldig avhengig av utgiftene til dette metallet for å oppnå betydelige inntekter.Prisen avhenger av kvaliteten og bostedsstedet, men du kan forvente at den er over $ 50 øre eller en dollar.

Etterspørselen er høy og den tilgjengelige mengden resirkulerbart materiale er tilstrekkelig til å dekke dette behovet.Aluminiumsskrok er et av de mest verdifulle resirkuleringsmaterialene, noe som gjør resirkuleringsinnsats ekstremt lønnsomt.

Folk bruker dette metallet til produksjon og produksjon, inkludert byggematerialer som aluminiumsklæring, vinduer, takrenner og kant.Siden dette materialet er allsidig, kan du selge det for mer enn andre gamle metaller.

Hvor vanskelig er en lastebilfelg?

Gjennomsnittsvekten til en lastebilfelg er £ 56, avhengig av hvor mye dekket veier.Verdien på 56 pund kommer fra en analyse av GSA-flåtendataene.

En lastebil transporterer 15 dekk og felger på gaten til enhver tid, noe som tilsvarer en totalvekt (dekk pluss felger) på 1.300 til 1400 pund.Gjennomsnittsvekten på 1.350 pund utgjør 45 prosent av totalvekten til en 1-tonns lastebil.

Endelige visninger

Rims er blant de essensielle delene av bilen deres.De støtter vekten, sikrer trekkraft når du snur og muliggjør bedre bremsing.For å få en god ide om hvilken felgstørrelse som passer best for deg, bør du vurdere hvor mye vekt hjulet ditt kan ha på deg før det snur seg eller blir for tung til å bære det rundt i byen.

Et gjennomsnittlig aluminiumshjul er relativt lett og sparer drivstoff, men er kanskje ikke så holdbart som stålfelger med en vekt på £ 12 hver.

Stålsykler er dyrere enn deres lettere kolleger.Så hvis du bryr deg om holdbarhet, trenger du ikke bekymre deg for drivstoffeffektivitet.Disse tyngre modellene tilbyr også bedre stabilitet med ekstreme pause- eller glideulykker.

Siden du nå vet hvor mye en felg veier, kan du kjøpe felgene som passer godt til bilen din.

Del på Facebookdele oppPå PinterestDel på RedditAv gaten og -posten
Hvor mye veier en felg?[Lett metall og aluminiumshjul] (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Sen. Ignacio Ratke

Last Updated:

Views: 6748

Rating: 4.6 / 5 (56 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Sen. Ignacio Ratke

Birthday: 1999-05-27

Address: Apt. 171 8116 Bailey Via, Roberthaven, GA 58289

Phone: +2585395768220

Job: Lead Liaison

Hobby: Lockpicking, LARPing, Lego building, Lapidary, Macrame, Book restoration, Bodybuilding

Introduction: My name is Sen. Ignacio Ratke, I am a adventurous, zealous, outstanding, agreeable, precious, excited, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.