Ernæringsfakta og helsefordeler med strengost (2024)

Enten du foretrekker å bite i strengosten eller dele den i tynne biter, er strengost i sin reneste form en tilfredsstillende og bærbarmatbitsom er stappfull av næringsstoffer og smak. Som en næringstett mat inneholder en 28-grams porsjon med strengost 85 kalorier som hovedsakelig kommer fra protein og diettfett. Her er det du trenger å vite om denne snack-favoritten.

Ernæringsfakta for strengost

Strengeost er en stor kilde til vitaminer, mineraler, protein og fett. Her er en oversikt over næringsinnholdet i en porsjon med strengost. Næringsinformasjonen for én (28 gram) pinneporsjon med delvis skummet mozzarella-ost er levert av USDA.

  • Kalorier:85
  • Fett:5,8 g
  • Natrium:198mg
  • Karbohydrater:1,3 g
  • Fiber:0g
  • Sukker:0,5 g
  • Protein:6,7 g
  • Kalsium:196mg
  • Selen:7,6 ug
  • B12:0,47 ug

Karbohydrater

En porsjon med strengost inneholder kun 1,3 gram karbohydrater. Disse karbohydratene kommer mest sannsynlig fra sukkeret som finnes naturlig i meieriprodukter. Strengeost og ost generelt regnes som en mat med svært lite karbohydrater.

Alt du trenger å vite om karbohydrater

Fett

Kostholdsfetter ofte funnet i ost og andre meieriprodukter, inkludert strengost med mindre du har valgt en ikke-fett variant. En porsjon med delvis skummet strengost inneholder 5,8 gram fett; av disse 5,8 gram er 3,3 gram mettet fett, 1,3 gram er enumettet fett og 0,2 gram er fra flerumettede fettsyrer.

Sunn mat med høyt fettinnhold å velge

Protein

En porsjon (28 gram) med strengost inneholder litt over 6 gram melkeprotein. Melkeproteiner inkluderer kasein og myse. Under osteprosessen fjernes mysen og kaseinet blir igjen. Kasein proteinfordøyes saktere ennmyseproteinerog gialle ni essensielle aminosyrer.

Hvordan protein passer inn i et sunt kosthold

Vitaminer og mineraler

Mozzarella-ost er en utmerket kilde til vitaminer og mineraler, inkludert kalsium, vitamin B12 og selen. En porsjon med strengost gir 20 % av anbefalt kosttilskudd (RDA) forkalsium, 14 % av det essensielle mineraletselen, og 20 % av RDA forvitamin B12.

9 fakta om mikronæringsstoffer

Kalorier

Strengeost regnes som ennæringstettmat. En porsjon med strengost inneholder 85 kalorier som hovedsakelig kommer fra protein og fett. Protein utgjør omtrent 26 kalorier, mens kostholdsfett bidrar med 52 av de 85 totale kaloriene i en enkelt porsjon ost. De resterende 7 kaloriene kommer fra karbohydrater.

Hvor mange kalorier bør jeg spise per dag?

Helsefordeler

Strengeost er en næringsrik, bærbar snack som tilbyr en rekke potensielle helsefordeler. Her er det du trenger å vite om hvordan du kan ha nytte av å inkludere strengost i måltidsplanen din.

Kan støtte beinhelse og forhindre osteoporose

Meieriprodukter inneholder essensielle vitaminer og mineraler som fremmer beinhelsen. Strengeost, spesifikt, er en utmerket kilde til vitamin B12 og kalsium, som begge har vist seg å støtte beinhelsen og forhindre osteoporose.

Bevis tyder på at personer med mangel på vitamin B12 har økt risiko for hoftebrudd sammenlignet med de med normal rekkevidde. Forskere konkluderte med at risikoen for hoftebrudd er assosiert med effekten av vitamin B12 på beinmineraltetthet, noe som tyder på at opprettholdelse av optimale B12-nivåer fremmer sunne bein.

Kalsium er viden kjent for sine fordeler på beinhelse og bygging av sterke bein. Faktisk er kalsiums rolle å gi hardt vev sin styrke. Over 99% av kalsium finnes i bein og tenner der det lagres for bruk i vev i hele kroppen.Strengeost er en utmerket kilde til både kalsium ogvitamin B12.

Kalsiumkilder som ikke krever en ku

Kan forhindre anemi og fremme dannelse av røde blodlegemer

Når du mangler vitamin B12, er du i fare for å utvikle anemi, en tilstand hvor kroppen din ikke kan lage nok friske røde blodlegemer. Kroppen din kan ikke produsere vitamin B12 på egen hånd, så du må få det fra maten du spiser. Veganere er mest utsatt for vitamin B12-mangel fordi B12 er oftest funnet i animalske proteiner.

En vitamin B12-mangel uten å bli adressert kan føre til alvorlige komplikasjoner, inkludert blødninger, infeksjoner og problemer med hjernen eller nervene som kan være permanente.Strengeost gir 20 % av RDA for vitamin B12. Å sikre at du har nok vitamin B12 i kostholdet ditt betyr at du er mindre sannsynlig å utvikle anemi og kroppen din kan effektivt lage sunne røde blodlegemer.

Hvordan vitamin B12-mangel påvirker kroppen

Kan dempe sult og fremme metthet

Makronæringsstoffer spiller en rolle i appetittkontroll. Hvis måltidet ditt primært består av proteiner, vil ditt metthets- og metthetsnivå være høyere enn om måltidet ditt primært består av karbohydrater.

Dette er fordikarbohydraterfordøyes raskt og fremmer en rask glukose- og insulinrespons.På den annen side tar protein lengre tid å fordøye og stimulerer appetitthormoner som forbedrer metthetsfølelsen etter et måltid.

I likhet med protein kan fett i kosten fremme metthetsfølelse og redusere sult. Du skulle tro måltider med høyt fettinnhold bare vil få deg til å ønske å spise mer sidenfett i kostener så velsmakende. Det motsatte er imidlertid sant.

Måltider med høyt fettinnhold har en tendens til å produsere større metthetsnivåer fordi de tar lengre tid å fordøye og de stimulerer frigjøringen av metthetshormoner.Strengeost inneholder både fett og protein som gjør den perfektreisevennligsnacks som holder deg fornøyd til neste måltid.

Makronæringsstoffer 101

Kan støtte immunsystemets helse

Et robust immunsystem er viktig for å holde seg frisk. Å gi næring til immunforsvaret ditt ved å inkludere næringsrik mat i kostholdet ditt er en fin måte å maksimere din evne til å unngå å bli syk.

Strengeost er fullpakket med spormineralet selen og vitamin B12 - som begge er involvert i helsen til immunsystemet ditt.Selener en antioksidant som kan ha antivirale, antikreft- og antialdringsegenskaper.Både supplerende og hele matkilder til selen gir støtte til immunsystemet.

Vitamin B12 spiller en kritisk rolle i immunsystemets funksjon. Uten tilstrekkelig B12 er helsen til cellene dine i fare.Vitamin B12 er ansvarlig for å produsere sunne røde blodlegemer. Når røde blodlegemer ikke er sunne, er de mer utsatt for skader fra frie radikaler og oksidativt stress.

I tillegg er røde blodlegemer en del av kroppens immunrespons som angriper inntrengere og forhindrer uønskede infeksjoner. Av den grunn er det viktig at de yter og fungerer effektivt.

10 matvarer som er bra for immunsystemet

Allergier

Strengeost lages med kumelk. Hvis du er allergisk motmeieridu vil ønske å unngå strengost og andre melkebaserte produkter med mindre du kan finne meierifrie alternativer. Hvis du tror du kan ha en allergi mot melk, snakk med en helsepersonell eller en allergiker om hva du opplever. De kan evaluere symptomene dine og utføre tester for å avgjøre om du har matallergi.

På den annen side inneholder en porsjon strengost mindre enn 1 gram laktose, noe som gjør det til et trygt alternativ for noen mennesker med laktoseintoleranse.Det er også vanligvis trygt for de med cøliaki eller glutenfølsomhet. Men du bør fortsatt lese etiketten for å finne ut om den er riktig for deg.

8 vanligste matallergier

Bivirkninger

Strengeost og andre osteprodukter er høye i natrium. Snakk med en helsepersonell hvis du har høyt blodtrykk eller hvis du begrenser saltinntaket før du spiser strengost. Du kan se etter et lavt natriumalternativ eller konsumere denne osten, men husk at det totale daglige natriuminntaket ditt bør være mindre enn 1500 til 2000 milligram per dag.

Hvordan redusere natrium i kostholdet ditt

Varianter

Mozzarellaost er den eneste osten som er i stand til å være trevlet. Imidlertid er strengost tilgjengelig i noen få varianter, inkludert lavf*cktighet delvis skummet, helmelksstrengost, lett strengost og fettfri. Du kan også få andre smaker av strengost inkludert cheddar og colby.

Forskjellen mellom hver type strengost er først og fremst funnet i mengden fett og kalorier per porsjon med helmelksstrengost som er høyest i begge og fettfri den laveste. Ost med redusert natrium inneholder samme mengde kalorier, fett og protein, men inneholder mindre natrium per porsjon enn vanlig ost.

Hva er de 'sunneste' ostetypene?

Lagring og mattrygghet

Strengeost (mozzarellaost) bør oppbevares i kjøleskap eller kan fryses. Husk å bruke osten innen utløpsdatoen eller kast den hvis den viser tegn til mugg, inkludert misfarging og sur lukt. Ikke bruk den hvis den har vært oppbevart i romtemperatur i mer enn 2 timer.

Bruk-av, salg-av og best-by: Hva er forskjellen?

Ernæringsfakta og helsefordeler med strengost (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rev. Porsche Oberbrunner

Last Updated:

Views: 6047

Rating: 4.2 / 5 (73 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rev. Porsche Oberbrunner

Birthday: 1994-06-25

Address: Suite 153 582 Lubowitz Walks, Port Alfredoborough, IN 72879-2838

Phone: +128413562823324

Job: IT Strategist

Hobby: Video gaming, Basketball, Web surfing, Book restoration, Jogging, Shooting, Fishing

Introduction: My name is Rev. Porsche Oberbrunner, I am a zany, graceful, talented, witty, determined, shiny, enchanting person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.