De beste fine dining plekken in Nederland | Restoranto (2024)

Er gaat niets boven een heerlijk etentje in een chic restaurant. Vooral als het restaurant meer biedt dan alleen lekker eten met een goed glas wijn of bier naast je bord. Tegenwoordig willen we namelijk meer dan dat. Om je wat inspiratie te geven, hebben we een aantal luxe restaurants in Nederland voor je op een rijtje gezet. Zo kun je zelf kijken of er een geschikt restaurant voor jou bij zit. In deze blog vind je de beste fine dining plekken in Nederland! Ben je op een citytrip in Londen en wil je daar lekker en luxueus eten?Check dan deze blog voor 7 hippe restaurants in Londen.

Inhoudsopgave

Man Nam Rotterdam

Authentiek Koreaans eten met de Aziatische gastvrijheid en een exclusieve manier van fine dining. Dat is wat je kunt vinden bij Man Nam in Rotterdam, waarbij het kleinschalige karakter en de bescheiden tafeltjes alleen maar bijdragen aan de unieke sfeer. Wij zijn van mening dat dit restaurant zeker een aanrader is! Voor het schrijven van deze blog zijn we bij Man Nam langsgegaan voor een uitgebreid diner, waarbij we zoveel mogelijk verschillende gerechten geproefd hebben.

Het restaurant biedt allerlei Koreaanse gerechten aan en heeft er ook voor gezorgd dat er lekkere opties waren voor onze teamleden die vegetarisch of halal wilde eten. De specialiteit van het huis is toch wel de korean fried chicken die op veel verschillende manieren wordt aangeboden. Wij vonden de honey butter variant erg lekker, maar hier kun je het gehele menu bekijken!

💻www.mannam.nl

📞 010 230 77 19

📍Goudsesingel 39A, 3031 ED Rotterdam

⭐ 4.2 op basis van586 reviews

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Man Nam (@mannam.nl)

Morille

Het tweede restaurant dat we bezocht hebben, is Morille in Koudekerke. Bij Morille kun je rekenen op gerechten met ingrediënten die zelf gekweekt, geplukt en verwerkt zijn. En dat proef je! Bij Morille staat koken met de natuur centraal, samen met een duurzame manier van koken en krijgen de gerechten betekenis. Ook merk je hier binnen korte tijd dat de kennis van de ingrediënten ervoor zorgt dat er spectaculaire gerechten op tafel komen die zorgen voor smaakexplosies in je mond. Het merendeel van de ingrediënten die hier gebruikt worden, zijn botanisch en lokaal, wat voor de bewuste eter een groot pluspunt is. Wij hebben erg genoten van ons bezoekje aan Morille en raden het restaurant dan ook zeker aan. De inrichting is prachtig en past dan ook perfect bij de fine dining sfeer.

Lees ook: De 5 beste fine dining restaurants in Rotterdam

💻www.restaurantmorille.nl

📞 0118 855 543

📍Biggekerksestraat 3, 4371 EW Koudekerke

⭐ 4.6 op basis van119 reviews

Oan Tafel

Oan Tafel is een restaurant in Friesland waar je thuiskomt. Dit is een leuke ervaring, om je aan de speciale keukentafel gewoon interactie hebt met de chef die heerlijke gerechten maakt van streekingrediënten en keer op keer bewijst dat creativiteit hoogtij viert in Friesland. Lokale producten staan hierbij altijd voorop. Reserveren wordt sterk aangeraden en je kunt hier met vrienden, familie of een grotere groep genieten van fine dining op z’n Fries.

Onze ervaring bij Oan Tafel was erg positief. Het feit dat je interactie hebt met de chef maakt de gehele ervaring speciaal en uniek. Dit, in combinatie met het kwalitatief goede eten, heeft gezorgd voor een positief gevoel van onze kant.

💻www.oantafel.nl

📞 058 785 0386

📍Kerkbuurt 3, 9005 NZ Wergea

⭐ 4.9 op basis van232 reviews

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Oan Tafel (@oantafel)

Hemel en Aarde in Utrecht

Zoek je een locatie die wat centraler ligt in Nederland, dan is Hemel en Aarde een aanbeveling waard! Niet alleen vanwege het eten trouwens, waarbij de smaken bijzonder, veelzijdig en diep zijn, maar ook vanwege de locatie zelf. Ondanks de ruime opzet van het restaurant en de chique uitstraling, kun je altijd rekenen op een gezellige sfeer, wat vooral te maken heeft met het zeer vriendelijke en geschikte personeel op deze locatie. Tevens zit er ook een luxe hotel bij het restaurant, wat de locatie ideaal maakt voor een weekendje in Utrecht. Zelf hebben we geen verblijf in het hotel geboekt, maar zijn we puur voor het restaurant gegaan.

Lees ook: De beste smaakontwikkeling voor jouw restaurant

Omdat we gekozen hebben voor een diner bij Hemel en Aarde, hadden we de keuze uit 5 of 7 gangen. Persoonlijk hebben we voor 7 gangen gekozen, maar waarschijnlijk is 5 gangen ook genoeg. 7 gangen waren verrukkelijke en het zorgde ervoor dat we een compleet beeld van Hemel en Aarde hebben gekregen, maar het was wel een beetje veel. Kies dus verstandig!

💻www.hemel-aarde.nl

📞 030 880 4500

📍Keistraat 8, 3512 HV Utrecht

⭐ 4.9 op basis van184 reviews

Castell Amsterdam

Bij fine dining denk je waarschijnlijk niet direct aan de barbecue. Dat de grill niet alleen verbrand of half-rauw vlees kan produceren, laten de chefs in Castell in Amsterdam zien. Ook bij deze locatie gaat het niet alleen om het eten. De uitstraling en sfeer overstijgen de meeste restaurants in Amsterdam, waarbij dit restaurant inmiddels ook al meer dan een halve eeuw oud is en dagelijks veel gasten mag ontvangen die genieten van de culinaire hoogstandjes. Of dit nu écht onder fine dining valt, dat laten we helemaal aan jouw eigen oordeel over. Wij denken in ieder geval van wel en vinden dan ook dat Castell een plekje in deze lijst verdiend heeft.

💻www.castellamsterdam.nl

📞 020 622 8606

📍Lijnbaansgracht 254, 252, 1017 RK Amsterdam

⭐ 4.4 op basis van1.577 reviews

Lees hier meer over de top haute cuisine restaurants in Amsterdam.

Coulisse

Het allerlaatste restaurant dat we bezocht hebben en een plek in dit lijstje verdient, is Coulisse in Amsterdam. Coulisse is een restaurant dat aanzienlijk recenter is en waarbij vooral de uitstraling van het restaurant bijzonder opvalt. De Noordse keuken komt hier goed tot zijn recht en menig gast heeft zich hier mogen laten verrassen door de hoogstandjes van de fine dining in onze eigen hoofdstad. Je vindt dit restaurant waar eerst het Werkteater in Amsterdam zat.

Coulisse heeft niet voor niets een Michelin-ster gekregen en is dan ook een zeer goed restaurant. De focus van het menu ligt op het gebruik van lokale producten uit land en zee. De kwaliteit van het eten vonden we erg goed en de prijs viel, relatief gezien, nog mee in vergelijking met andere restaurants die een Michelin-ster bezitten. Voor meer informatie kun je hun website bekijken.

💻www.coulisse-amsterdam.nl

📞 020 737 1007

📍Oostenburgergracht 75, 1018 NC Amsterdam

⭐ 4.7 op basis van189 reviews

Samenvatting van de beste fine dining plekken in Nederland

Na het lezen van deze blog heb je, als het goed is, een duidelijk beeld van de beste fine dining plekken van Nederland. Er zijn genoeg opties voor lekker eten in ons land, zeker als je budget iets ruimer ligt. We kennen een aantal geweldige Michelin-sterren restaurants zoals Coulisse, waar je werkelijk heerlijk kunt gaan eten. Hopelijk heb je een keuze kunnen maken na het lezen van deze blog, eet smakelijk! Wil je na een zware maaltijd niet meer hoeven reizen? Combineer je diner dan met een overnachting bij bijvoorbeeld kasteelhotels.

De beste fine dining plekken in Nederland | Restoranto (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Arielle Torp

Last Updated:

Views: 6095

Rating: 4 / 5 (41 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Arielle Torp

Birthday: 1997-09-20

Address: 87313 Erdman Vista, North Dustinborough, WA 37563

Phone: +97216742823598

Job: Central Technology Officer

Hobby: Taekwondo, Macrame, Foreign language learning, Kite flying, Cooking, Skiing, Computer programming

Introduction: My name is Arielle Torp, I am a comfortable, kind, zealous, lovely, jolly, colorful, adventurous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.